Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Dinar sutra jači 17 para

Dinar će sutra ojačati prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs će biti 120,4853 dinara za jedan evro.

Pogođeno skladište oružja u Sani, 69 mrtvih

Najmanje 69 ljudi je poginulo, a 250 ranjeno u eksplozijama, pošto su avioni koalicionih snaga gađali jedno skladište oružja u istočnom predgrađu jemenske prestonice Sane, saopštili su danas medicinski zvaničnici.

Italijani migrantima dele kopije patika

Kada migranti stignu u Italiju, iscrpljeni nakon višednevnog opasnog putovanja u prenatrpanim brodovima, jedna od prvih stvari koje dobiju su potpuno nove patike koje nezgrapno odudaraju od njihove pohabane odeće.

Penzioneri: PUPS više ne postoji

Sindikat penzionera Srbije smatra da je PUPS izneverio očekivanja penzionera i u saopštenju ocenio da ta partija "više i ne postoji".

Hiljade migranata odsečeno na moru bez hrane i vode

Hiljade migranata, za koje se veruje da su odsečeni na moru, bez hrane i vode, mogli bi da umru, ukoliko vlade država jugoistočne Azije ne reaguju hitno i spasu ih, upozorili su danas organizacija za zaštitu migranata iz Mjanmara i Ujedinjene nacije.

Zakon o udžbenicima povučen iz procedure

Ministarstvo prosvete predložilo je Vladi Srbije povlačenje iz skupštinske procedure predloženog zakona o udžbenicima, saopštio je danas resorni ministar Srđan Verbić.

Šelu dozvoljena eksploatacija nafte na Arktiku

Administracija američkog predsednika Baraka Obame odobrila je zahtev englesko-holandskog naftnog giganta Rojal Dač Šela, uprkos protivljenju ekoloških organizacija, za eksploataciju i vađenje nafte na Arktiku pod određenim uslovima.