Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Pomereni rokovi za digitalizaciju

Pravilnik o izmenama i dopuni Pravilnika o prelasku sa analognog na digitalno emitovanje televizijskog programa i pristupu multipleksu objavljen je u "Službenom glasniku", a njime je predviđeno pomeranje rokova za gašenje analognih servisa.

Sertić: Pregovaramo o izgradnji metroa

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da se Grad Beograd opredelio za jedan model izgradnje metroa, te da se trenutno pregovara o modelu finansiranja.

TS: Neka Vlada objavi računicu o Železari

Transparentnost Srbija je danas ocenila da je Vlada Srbije dužna da građanima predoči jasne razloge koji bi eventualno opravdali dosadašnja i dalja ulaganja ili pokrivanje troškova rada Železare Srbije.

Uhapšeni zbog ubistva starice 2010. godine

Policija je uhapsila u Smederevskoj Palanci muškarca (41) i ženu (37) iz okoline tog grada, zbog sumnje da su 6. maja 2010. godine ubili ženu staru 90 godina, saopštio je danas MUP.

Roditeljima bolesne dece plaćeno odsustvo

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da će predlog zakona da se roditeljima dece obolele od raka omogući puno plaćeno odsustvo sa posla tokom trajanja lečenja dece biti primenjivan od početka 2016. godine.

Prošle godine prijavljeno 15 nestale dece

Na telefonski broj za prijavu nestanka dece 116 000, u 2014. godini primljeno je ukupno 349 poziva i prijavljeno 15 slučajeva nestale dece, saopštila je danas organizacija Akcija protiv trgovine ljudima (ASTRA).

Oteto 30 Hazara u Avganistanu

Grupa od 30 Hazara oteta je na jugu Avganistana, a iz ministarstva unutrašnjih poslova su saopštili da čine sve da ih pronađu.

Džihadisti oteli 90 hrišćana u Siriji

Džihadisti Islamske države (ISIL) kidnapovali su danas najmanje 90 ljudi iz hrišćanskih sela na severoistoku Sirije, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.