Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Francuskinja oteta u Jemenu

Francuskinja zaposlena u međunarodnoj organizaciji u Sani, glavnom gradu Jemena je oteta, saopštili su iz Ministarstva spoljnih poslova Francuske.

Oko 100 emigranata vraćeno na Kosovo

Na međunarodnom aerodromu u Prištini danas oko 15 časova sleteo je avion sa prvom grupom od oko 100 povratnika koji su ilegalno emigrirali u zemlje EU.

Trudnica legla na bombu kako bi spasila decu

Devojčica Indira Hadža (8), koja je u subotu ranjena u eksploziji ručne bombe u svojoj kući u Bijelom Brdu kod Osijeka, preživela je zahvaljujući brzoj reakciji hirurga i sad je dobro iako joj je čelični geler iz ručne bombe M75 prošao kroz srce i ostao kod dušnika.

Dinar miruje, sutra kurs 120,23

Dinar će sutra ostati na nepromenjenom nivou prema evru, nakon što je Narodna banka Srbije (NBS) intervenisala danas na Međubankarskom deviznom tržištu kupovinom 40 miliona evra, i zvanični kurs iznosiće 120,2381 dinar za evro, saopštila je NBS.

Uhapšen zbog prevare za vreme poplava

Policija je uhapsila zastupnika Omladinsko-studentskog udruženja Srbije (OSUS) iz Beograda B. Ć. (29) jer je, oglašavajući lažni javni poziv za izgradu kuća u poplavama ugroženim područjima, ostvario protivpravnu korist veću od četiri miliona dinara.

Sprečen šverc pola tone čokolade

Carinici su danas sprečili šverc pola tone čokolade i raznih vrsta toplih i energetskih pića bez dokumentacije, kod naplatne rampe Batočina, na auto putu Beograd - Niš.

Pomereni rokovi za digitalizaciju

Pravilnik o izmenama i dopuni Pravilnika o prelasku sa analognog na digitalno emitovanje televizijskog programa i pristupu multipleksu objavljen je u "Službenom glasniku", a njime je predviđeno pomeranje rokova za gašenje analognih servisa.

Sertić: Pregovaramo o izgradnji metroa

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da se Grad Beograd opredelio za jedan model izgradnje metroa, te da se trenutno pregovara o modelu finansiranja.

TS: Neka Vlada objavi računicu o Železari

Transparentnost Srbija je danas ocenila da je Vlada Srbije dužna da građanima predoči jasne razloge koji bi eventualno opravdali dosadašnja i dalja ulaganja ili pokrivanje troškova rada Železare Srbije.