Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Homeini naručio atentat na papu

Atentator na papu Jovana Pavla Drugog Mehmet Ali Agdža potvrdio je navode iz svoje knjige da je to ubistvo naručio iranski verski vođa ajatolah Homeini.

Francuska podigla mere bezbednosti

Francuski premijer Manuel Vals naložio je danas da se mere bezbednosti u celoj zemlji podignu na viši nivo, posle tri odvojena napada u kratkom roku.

Koka-kola gradi fabriku u Gazi

Gradnja prve Koka-koline fabrike u pojasu Gaze je počela, potvrdila je izraelska vojska koja nadgleda ulazak opreme za gradnju postrojenja u palestinsku enklavu.

Koliko ste nezadovoljni životom u Srbiji?

Građani Srbije su nezadovoljniji svojim životom i ekonomskim prilikama u odnosu na građane EU, a i jedne i druge najviše brine nezaposlenost, pokazalo je jesenje istraživanje Evropske komisije, Eurobarometar.

Suprug poslanice dobio posao zahvaljujući njenom "preletanju"?

Suprug poslanice u Skupštini Vojvodine Vere Ugričić Ilić biće od 1. januara pomoćnik pokrajinskog sekretara za urbanizam, navodi se u odgovoru Slobodana Puzovića, pokrajinskog sekretara za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine na pitanje upućeno iz SNS.

Uhvaćen napadač na ribočuvara kod Klise

Novosadska policija je juče identifikovala 30-godišnjeg Novosađanina za koga se sumnja da je 21. decembra na nasipu kanala "DTD" napao i lakše povredio 40-godišnjeg ribočuvara Nenada D, radnika preduzeća Nacionalni park "Fruška Gora", koji ga je sprečio da postavi mrežu u vodu.

Poseban zakon o nestalim bebama

Ministri pravde i zdravlja Nikola Selaković i Zlatibor Lončar odlučili su danas da se u cilju efikasnog sprovođenja presude Evropskog suda za ljudska prava donese poseban zakon (leks specijalis) u slučaju nestalih beba.

Đacima u Vojvodini zaključene ocene

Prvo polugodište školske 2014/2015. u školama na teritoriji Vojvodine završava se danas a učenicima su zaključene ocene i oni su dobili đačke knjižice.

Lekarima važniji pacijenti preko veze

Doktori se više angažuju za pacijente koji su u bolnicu došli preko veze nego za one koji nisu, ocenjuje stanje u zdravstvu direktor Kliničkog centra Srbije Miljko Ristić. On je istakao da treba istražiti da li je u pitanju korupcija ili nešto drugo.

Pastor: Podržaćemo budžet, što je realno rešenje

Predsednik Skupštine Vojvodine i lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor rekao je da će ta stranka podržati budžet ne zbog toga što misli da je njegov predlog idealno rešenje već, kako je kazao, zbog toga što je to jedino realno rešenje.