Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

SAD: Ebola ugrožava nacionalnu bezbednost

Strategija SAD u borbi protiv epidemije virusa ebole sastoji se od četiri ključna cilja, uključujući usklađeno međunarodno delovanje i izgradnju jake globalne infrastrukture zdravstvene zaštite, naglasio je Stejt department.

Peti oktobar - 14 godina posle

Demonstracije koje su krajem septembra i početkom oktobra 2000. godine pogodile Srbiju, nakon pokušaja krađe izbora 24. septembra, dovele su do preokreta na političkoj sceni.

Jak zemljotres u Meksiku

Zemljotres jačine 5,4 stepeni Rihterove skale pogodio je danas jugoistočni deo Meksika, saopštili su seizmolozi. 

Preminuo bivši diktator Haitija

Bivši diktator Haitija Žan Klod Duvalije, poznat kao Bejbi Dok, preminuo je danas u 63. godini od srčanog udara, saopštio je njegov advokat.

Ubijen muškarac u Negotinu

Negotinska policija uhapsila je V.M. (23) iz Plavne kod Negotina zbog sumnje da je jutros, oko jedan sat, hicem iz pištolja ubio muškarca u restoranu "Crveni jasen" u selu Štubik.

Pančevo: Podržano pet biznis planova

Lokalnim akcionim planom za zapošljavanje za ovu godinu, Grad Pančevo je izdvojio sedam miliona dinara za subvencionisanje prilikom pokretanja sopstvenog biznisa, a u to se danas uverilo pet Pančevaca.

Dvoje dece poginulo na istoku Ukrajine

Dvoje dece je poginulo, a petoro je ranjeno sinoć pri detonaciji neeksplodirane granate u gradu Zugresu na istoku Ukrajine, saopštile su danas oblasne vlasti Donjecka.

Optužnice protiv Sarkozijevih saradnika

Francuski istražni organi podigli su danas optužnicu protiv trojice nekadašnjih članova rukovodstva Unije za narodni pokret (UMP) za nelegalno finansiranje kampanje lidera te partije Nikole Sarkozija, na predsedničkim izborima 2012. godine, javio je Frans pres.