Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

BiH: Brojna naselja potopljena zbog kiše

Nestanak muške osobe čiji je automobil odnela bujica s ulice, prijavljen je u Banjaluci, a desetine naselja širom BiH ponovo se nalaze pod vodom zbog kiša koje od utorka padaju.

Dinar sutra najslabiji ove godine

Dinar će sutra oslabiti 0,2 odsto i zvanični srednji kurs će biti 116,8853 dinara za jedan evro, što će biti najniža vrednost nacionalne valute ove godine.

Od ebole umrle 932 osobe

Broj žrtava ebole u Zapadnoj Africi dostigao je 932 a sve ukupno je registrovano 1.711 slučajeva zaraze tim smrtonosnim virusom, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

Kruševac: Krivična prijava zbog trovanja pasa

Organizacija za zaštitu i prava životinja ORPAK, podnela je javnom tužilaštvu u Kruševcu krivičnu prijavu protiv nepoznate osobe koja je u noći između subote i nedelje otrovala šest pasa u Ćićevcu.

69 godina od bombardovanja Hirošime

Na desetine hiljada ljudi okupilo se na ceremoniji u Hirošimi kojom je obeleženo 69 godina od kada je bačena atomska bomba na taj grad u Drugom svetskom ratu.

U Srbiji 40.000 funkcionera

Svaki 185. građanin Srbije je funkcioner. Od 2011. kada je počeo da se vodi registar, ima za 20.000 više funkcionera i njihov broj je dostigao 40.000, što je grad veličine Jagodine.