Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Masovno hapšenje u Bosni

Širom BiH sprovodi se akcija "Pandora", u kojoj je uhapšeno više desetina osoba osumnjičenih za zloupotrebe u vezi s uvozom tekstilne i druge robe u BiH.

Putin na Baltik poslao borbene avione

Nekoliko aviona britanskog ratnog vazduhoplovstva je angažovano na presretanju najmanje šest ruskih lovaca i jednog transportnog aviona, koji su leteli međunarodnim vazdušnim prostorom nad Baltičkim morem, dosta blizu teritorija tri baltičke države članice NATO-a.

Vlahović osuđen na 42 godine zatvora

Drugostepeno veće Suda BiH pravosnažno je danas osudilo Veselina Vlahovića zvanog "Batko" na 42 godine zatvora zbog zločina počinjenih u sarajevskim naseljima Grbavica i Vraca 1992. godine, čime mu je prvostepena kazna smanjena za tri godine.

U Njujorku ograničenje brzine 40 na sat

Posle Pariza, koji namerava da ograniči brzinu automobila na 30 km/h još jedna svetska metropola odlučila je da smanji maksimalnu dozvoljenu brzinu kretanja vozila na svojim ulicama.

Protiv poslodavaca u Agroživu inspekcija podnela prijave

Inspektorat za rad Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja naložio je štrajkačima u Kompaniji "Agroživ" AD Žitište da omoguće nesmetan rad zaposlenima koji nisu u štrajku, a protiv poslodavca je podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog neisplaćenih zarada. 

Miloš Delibašić uhapšen zbog ubistva Vidakovića

Beograđanin Miloš Delibašić (29) uhapšen je danas po nalogu tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Miloša Vidakovića (28) iz Pančeva, 2. jula u Budvi prošle godine.