Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Vozovi u zapećku

Očajno je malo linija za inostranstvo, a ukinut je i ponoćni voz Beograd - Novi Sad sa startom u 23.10 časova, kojim su se decenijama građani Srema i Bačke vraćali nakon poseta beogradskim kulturnim priredbama.

BiH: Obustavljeno korišćenje vakcine diteper

Zavod za javno zdravstvo u Sarajevu izdao je nalog za privremeno obustavljanje korišćenja vakcine diteper-IPV i HIB u Federaciji BiH jer je šestomesečna beba umrla posle primljene vakcine.

Treći mandat Angele Merkel

Angela Merkel je danas, u prvom krugu glasanja, ogromnom većinom glasova poslanika Bundestaga izabrana za nemačkog kancelara i ovo je njen treći mandat.

Poginuo prelazeći auto-put

Subotičanin star 32 godine poginuo je nakon što je pokušao peške da pređe preko auto-puta Subotica-Novi Sad, kod naselja Višnjevac.

Italija: Božić na mafijaški način

Italijanska policija uhapsila je juče četvoricu članova mafije osumnjičenih da su primoravali trgovce da kupuju tradicionalno božićno cveće za 100 evra komad kako bi prikupili novac za svoju sabraću u zatvoru.

Za ubistvo svedoka-saradnika Simoviću 20 godina

Specijalni sud u Beogradu je danas osudio pripadnika kriminalnog "zemunskog klana" Aleksandra Simovića na 20 godina zatvora zbog ubistva svedoka-saradnika Zorana Vukojevića - Vuka, 2006. godine.

Učenika napili i gađali pikadom u zadnjicu

Policija je podnela krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje protiv učenika sedmog razreda OŠ "Dragiša Mihailović" u Kragujevcu jer je, u prisustvu još jednog 14-godišnjeg učenika, pikadom gađao osmaka u zadnjicu i naneo mu teške povrede.

Izgorelo 2.000 bala slame

U domaćinstvu porodice Savin u Đurđevu, juče popodne je izbio požar, koji je zahvatio oko 2.000 bala slame i deo pomoćnih prostorija.

Na Tviteru se koristi 61 jezik

Dok Tviter krči svoj put s ciljem da postane najuticajnija društvena mreža, iz kompanije "Semiocast" napravili su istraživanje o jezicima koje njegovi korisnici najčešće koriste.

Usvojena rezolucija o ulozi parlamenta na putu ka EU

Skupština Srbije usvojila je Rezoluciju o ulozi parlamenta i načelima u pregovorima o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, u kojoj se navodi da je cilj Srbije sticanje punopravnog članstva u EU u najkraćem roku.

Još četvoro uhapšenih po prijavi NIS-a

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da su, po prijavi rukovodstva NIS, uhapšena četiri lica, dok će krivičnom prijavom biti obuhvaćeno još dvoje, zbog postojanja osnova sumnje da su primali i davali mito.