Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Od danas zatvaranja mosta kod Beške

Deo autoputa od Novog Sada do Beograda biće od 26. do 29. septembra povremeno zatvaran za saobraćaj, zbog radova na mostu preko Dunava kod Beške, najavili su Putevi Srbije.

Otvaranje autoputa od Feketića do Vrbasa

Deo autoputa na severnom kraku Koridora 10 kroz Srbiju od petlje Feketić do petlje Vrbas, u dužini oko 10 kilometara, biće danas otvoren za saobraćaj, najavilo je preduzeće "Koridori Srbije".

Berluskoni ne da ostavku

Italijanski premijer Silvio Berluskoni odbio je zahtev opozicije i raznih lobističkih grupa da podnese ostavku zbog teške ekonomske situacije u Italiji.

Medvedev na Tviteru

Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev napisao je na svom nalogu na Tviteru da želi da čuje mišljenje građana o odlukama donetim na kongresu Jedinstvene Rusije.

850 miliona dolara od turizma u Srbiji

Srbija bi od turizma ove godine mogla da zaradi oko 850 miliona dolara, što je rezultat povećanja broja stranih gostiju, ali i sve brojnijih i uspešnijih manifestacija, izjavio je Goran Petković, državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja.

Moguć štrajk prosvetara

Unije sindikata prosvetnih radnika najavljuje štrajk upozorenja ako im Vlade i Ministarstva prosvete uskoro ne isplate jubilarne nagrade i zaostale otpremnine.

Papa Bendikt XVI završio posetu Nemačkoj

Rimokatoličke crkve papa Benedikt XVI danas je u Frajburgu služio treću i poslednju misu tokom posete rodnoj Nemačkoj, kojoj je prisustvovalo oko 100.000 vernika, najviše do sad.

Saudijske žene dobile pravo glasa

Saudijski kralj Abdulah objavio je danas da će žene imati pravo da glasaju i da se kandiduju na lokalnim izborima, jedinim javnim izborima u ovoj kraljevini.

Parada ponosa starom trasom

Parada ponosa 2. oktobra će proći istom trasom kao i prošle godine, iz parka Manjež, pored državnih institucija, do Studentskog kulturnog centra.

Vladimir Putin vlada do 2024.

Zapadni mediji odluke jučerašnjeg kongresa "Jedinstvene Rusije" komentarišu kao garanciju da će Vladimir Putin vladati još dva mandata, odnosno do 2024.

Albanci bojkotuju popis

Članovi opštinskih popisnih komisija u Bujanovcu i Preševu iz redova albanske zajednice napustili su popisne komisije.

Putarinu pokušalo da ne plati 118.000 vozača

Oko 118.000 vozača u Srbiji pokušalo je prošle godine da izbegne plaćanje putarine na autoputevima, izjavio je Milenko Caković, direktor Sektora za naplatu putarine u "Putevima Srbije".

Sutra nastavak suđenja Šakalima

Suđenje pripadnicima jedinice "Šakali", Teritorijalne odbrane i policije, optuženim za zločine u selu Ćuška na Kosovu 1999. godine, nastavlja se u ponedeljak pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu.

Vučurević tuži Srbiju

Advokatski tim Božidara Vučurevića, nekadašnjeg načelnika opštine Trebinje, naredne nedelje podneće tužbu protiv Srbije zbog njegovog nezakonitog držanja u pritvoru 44 dana, izjavio je Svetozar Vujačić, Vučurevićev advokat.

Rim zabranjuje "žive statue"

Turisti u Rimu više neće moći da se slikaju sa "živim statuama". Gradske vlasti kažu da tu nema ni "u" od umetnosti, pa će "žive statue" biti zabranjene.