Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Ministarstvo prosvete nema zvaničnu informaciju o prodaji Megatrenda

Ministarstvo prosvete nije dobilo zvaničnu informaciju od Univerziteta Megatrend o promeni vlasničke strukture u toj ustanovi, izjavio je danas pomoćnik ministra prosvete za visoko obrazovanje Bojan Tubić i dodao da za sada nema indicija da oko prodaje tog privatnog univerziteta ima ičeg sumnjivog i nezakonitog.

Podnete prekršajne prijave protiv Fejsbuka i Gugla u Srbiji

SHARE Fondacija je Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti podnela prekršajne prijave protiv Fejsbuka i Gugla zbog nepoštovanja obaveze da imenuju predstavnike u Srbiji za pitanja zaštite podataka o ličnosti.

Politika: Srbija puna malih Eskobara

Srbija je sve više uključena u trgovinu drogom i uključena je u tzv. Balkanski kartel, koji je, prema ocenama međunarodnih policijskih organizacija, u usponu, piše "Politika".

GIM zapretio medijima tužbom ako nastave da pišu o njemu

Advokati firme za trgovinu naoružanjem GIM, koja se pominje u "aferi Krušik", uputili su upozorenje pred tužbu listovima Danas, NIN i Nedeljnik i televiziji N1, ukoliko se ikada više budu bavili njenim poslovanjem ili je spomenu u nekom tekstu, piše Danas.

Srbija plaća odštetu Mališi Jevtoviću zbog torture u zatvoru

Evropski sud za ljudska prava utvrdio je da je Mališa Jevtović, osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva trogodišnje devojčice Katarine Janković 2005. godine, bio žrtva torture i nečovečnog postupanja zatvorskih čuvara prema njemu, za šta je državu Srbiju proglasio odgovornom.

Sekretar Vojnog sindikata dobio otkaz zbog nastupanja u medijima

Predsednik Vojnog sindikata Srbije (VSS) Novica Antić rekao je da "administracija ministra odbrane Aleksandra Vulina" nastavlja sa progonom VSS-a, te da je dala otkaz i generalnom sekretaru tog sindikata Predragu Jeftiću, jer je zastupao sindikalne interese u medijima.