Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Neredi u Geteborgu

Protekle noći izbili su neredi u Geteborgu, u Švedskoj, koji su buknuli posle hapšenja dvojice mladića zbog uništavanja automobila na ulici.

U Berlinu zapaljeno više desetina kola

U Berlinu je poslednjih nekoliko noći zapaljeno više desetina automobila, a vlasti ne uspevaju da uđu u trag počinocima, iako se broj podmetnutih požara stalno povećava od početka godine.

Sanader ostaje u pritvoru

Bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu, koji je zbog istrage o više korupcionaških afera u pritvoru od 18. jula kada ga je Austrija izručila Hrvatskoj, odlukom istražnog sudije Krešimira Devčića pritvor je produžen za dva meseca zbog opasnosti od bekstva.

Niz zemljotresa u Japanu

Niz zemljotresa, jačine između 4,4 i 5,2 stepena po Rihterovoj skali, pogodio je danas istočni i severoistočni deo Japana, saopštio je japanski Meteorološki zavod.

Proizvođači cigareta tužili vladu SAD

Četiri od pet najvećih američkih proizvođača cigareta tužilo je američku saveznu vladu zbog novih upozorenja, odnosno nalepnica koje proizvođači moraju da stavljaju na paklice cigareta.

Planirao napad na papine protivnike

Španska policija saopštila je da je uhapsila jednog stranog studenta, osumnjičenog da je planirao da sa hemijskim supstancama napadne ljude koji nameravaju da demonstriraju protiv posete pape Benedikta XVI.

Sarkozi i Merkel za vladu evrozone

Francuski predsednik i nemačka kancelarka, Nikola Sarkozi i Angela Merkel, založili su se za stvaranje "ekonomske vlade" članica evrozone i pozvali države koje koriste evro da uvedu obavezu balansiranog budžeta, kao i da bolje koordiniraju ekonomske mere.

Hrvatski biznismen gliserom usmrtio dvoje ljudi

Kontroverzni zagrebački građevinski preduzimač Tomislav Horvatinčić danas je upravljajući gliserom dugim 12 metara u blizini Primoštena udario u italijansku jedrilicu, na kojoj su poginule dve osobe.

Albanski rudari štrajkuju glađu

Štrajk glađu grupe zaposlenih u rudniku hroma u Albaniji ušao je u četvrtu nedelju ali oni još nisu uspeli da se  izbore za povećanje plata i poboljšanje uslova rada.

Koko Šanel bila nacistički špijun?

Francuska modna kreatorka Koko Šanel špijunirala je za naciste tokom Drugog svetskog rata u vreme kada su Nemci okupirali Francusku, piše u novoj knjizi "Spavati sa neprijateljem: Tajni rat Koko Šanel" (Sleeping with the Enemy: Coco Chanel's Secret War), koju je napisao Hal Vogan.

Soroš: Kinezi će spasiti evro

Poznat finansijski investitor Džordž Soroš uveren je da će Kinezi spasti evro i smatra da bi, možda, bankrot-kandidati, trebalo da napuste Evropsku uniju.