Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Soroš: Kinezi će spasiti evro

Poznat finansijski investitor Džordž Soroš uveren je da će Kinezi spasti evro i smatra da bi, možda, bankrot-kandidati, trebalo da napuste Evropsku uniju.

Deca živa spaljena u kolima

Dvoje dece, čija su ugljenisana tela pronađena u jednom izgorelom automobilu u blizini nemačkog grada Nauen, spaljena su živa, saopštilo je Državno tužilaštvo u Potsdamu, pozivajući se na rezultate obdukcije.

Amerikanac sinu otkinuo glavu

Amerikanac Džeremaja Li Rajt uhapšen je zbog toga što je svom bolesnom sedmogodišnjem sinuo otkinuo glavu i bacio je pored jednog puta, saopštila je policija u gradu Tibodo u saveznoj državi Luizijani.

Uhapšeni zbog ometanja pilota laserom

Dvojica mladića uhapšeni su sinoć u okolini moskovskog aerodroma Domodedovo zbog ometanja pilota tokom poletanja zaslepljivanjem laserima snažnog svetlosnog snopa.

Nagli pad švajcarskog franka

Švajcarski franak je danas naglo pao posle vesti da nacionalna banka namerava da uspostavi privremeni ciljni okvir za kurs franka prema evru.

Masakr u Iraku, 56 mrtvih

U seriji napada koji su danas izvedeni širom Iraka, a najvećim delom u gradovima severno od Bagdada, ubijeno je 56, a povređeno oko 200 osoba.

Novi Zeland: Sneg posle nekoliko decenija

Delovi Novog Zelanda od jutros su potpuno blokirani zbog snežne oluje koja je pojedinim gravodima donela sneg prvi put u nekoliko decenija, dok je zbog ledenog nevremena neprohodno više saobraćajnica, zatvoreni su aerodromi i škole i prekinuto snabdevanje strujom u mnogim gradovima.

VIDEO: Bik ubio muškarca u koridi

Jedan 30-godišnji muškarac preminuo je od povreda koje mu je rogovima naneo bik, tokom trke bikova u areni u gradu Ksativa na istoku Španije.

FOTO: Eplov novi kampus kao svemirski brod

Vlasti kalifornijskog gradića Kupertina objavile su najnovije nacrte projekta sedišta kompanije Epl, najvrednije firme na svetu, koje bi trebalo da bude sagrađeno do 2015. godine.

Udavio šestoro ljudi

Jedan 30-godišnji muškarac uhapšen je pod sumnjom da je, na britanskom ostrvu Džersi, zadavio šestoro ljudi, među kojima dvoje dece.

Libijski pobunjenici blizu Tripolija

Libijski pobunjenici uspeli su tokom dana da zauzmu nekoliko ključnih mesta u okolini Tripolija i da na taj način odseku prestonicu od spoljašnjeg sveta, javili su svetski mediji, pozivajući se na izvore iz pobunjeničkih krugova.

VIDEO: Pet mrtvih u rušenju bine

Petoro ljudi poginulo, a najmanje 45 povređeno kada se na sajmu u Indijanapolisu srušila bina na kojoj je trebalo da nastupi grupa Šugarlend.