Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Mali Novosađani obradovali decu sa Kosova

Poklon paketići koji su u Božićnoj akciji Dobrotvorne ustanove Eparhije bačke "Vladika Platon Atanacković" prikupljeni u novosadskim školama, preko Kancelarije za Dobrotvorni rad Eparhije raško-prizrenske podeljeni su deci sa Kosova i Metohije.

Svečano obeležen 267. rođendan Novog Sada

Povodom obeležavanja 1. februara, Dana Grada Novog Sada, u Svečanoj sali Gradske kuće upriličen je prijem delegacija iz gradova pobratima i gradova prijatelja, a domaćini su bili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Skupštine Grada Siniša Sević.

FTN sinonim za kvalitet "pametnih kuća"

Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu je sinonim za kvalitet "pametnih kuća", izjavili su vanredni profesor na Odseku za automatiku, geomatiku i upravljanje sistemima novosadskog Departmana za računarstvo i automatiku Velimir Čongradac i profesor Zoran Jeličić, šef katedre na tom Odseku.

U ponedeljak prezentacija Smart Cities programa

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj Novog Sada u ponedeljak, 2. februara organizuje prezentaciju Smart Cities programa pod nazivom ''Novi Sad, pametan grad – aktivnosti i prilike'' za predstavnike malih i srednjih preduzeća sa teritorije grada.

Otkazi u NIS-u za 248 radnika

Uskoro bi se ponovo moglo očekivati smanjenje broja zaposlenih u NIS-u, a bez posla bi, kao tehnološki višak, moglo ostati 248 administrativnih radnika, među kojima su i invalidi i samohrani roditelji.

Nacionalni dan bez duvanskog dima obeležen u Novom Sadu

Povodom obeležavanja Nacionalnog dana bez duvanskog dima, Savetovalište za odvikavanje od pušenja, Institut za javno zdravlje Vojvodine i Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata danas su od 10 do 12 časova, u tržnom centru "Big" u Novom Sadu, svim zainteresovanim pušačima izmerili CO u izdahu aparatom Smokerlyserom, kontrolisali krvni pritisak i šećer u krvi.

Degustacija vafla i čajeva u Radio kafeu

Kuća dobrog čaja i Lala Stroopwafel održaće danas, 31. januara, promociju i degustaciju nekoliko vrsta čajeva iz njihovog asortimana i tradicionalnih holandskih kolača u Radio kafeu.