Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Kvalitet sladoleda kvari nehigijena

Veterinarska inspekcija sprovela je početkom meseca kontrolu sladoleda u novosadskim poslastičarnicama i kafićima, s obzirom na to da je, usled letnjih temperatura, pojačana konzumacija ove ledene poslastice.

"Tilva Roš" pobednik Sinema sitija

Ovogodišnji Gran pri "Sinema sitija" za najbolji film u takmičarskoj selekciji "Nacionalna klasa" osvojio je "Tilva Roš" Nikole Ležaića, saopštili su organizatori festivala.  

Prebijena žena plaća zbog nesavesnog advokata

Zuzana Filko iz Kisača, koja je tužla nekadašnjeg predsednika mesne zajednice tog mesta Pavela Funćika jer je je pretukao na ulici, moraće da plati 100.000 dinara sudu zbog nesavesnog zastupanja njene advokatkinje Divne Popović.

Muke sa elektronskim sistemom

Rad novosadskog parlamenta danas je praćen putem elektronskog sistema, što je izazvalo manje probleme prilikom glasanja za pojedine tačke, jer se odbornici prvi put susreću sa ovakvim načinom glasanja.

Grad dotira nadoknade trudnicama

Odbornici novosadskog parlamenta usvojili su većinom glasova predlog rebalansa budžeta, čime je Grad dobio još oko dve milijarde dinara i sada na raspolaganju ima ukupno 22,3 milijarde.  

Ministarstvo zdravlja odbija odgovornost za aferu u Kamenici

"Ministar zdravlja Zoran Stanković obmanjuje javnost prebacivanjem odgovornosti za liste čekanja onkoloških bolesnika na Institutu za onkologiju u Sremskoj Kamenici na pokrajinske organe", kaže za 021 predsednik udruženja "Pravo na zdravlje" Miroslav Petrović.  

"The Box" na Sinema sitiju

Film "The box" rediteljke Andrijane Stojković premijerno će biti prikazan večeras, u okviru takmičarske selekcije Nacionalna klasa na festivalu Sinema siti.

Smenjen glavni urednik "Mađar soa"

Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine sinoć je, posle višečasovne rasprave, smenio glavnog urednika dnevnog lista "Mađar so" (Magyar Szo) Čabu Presburgera.