Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Protestovali zbog uskraćenog novca

Iako je u budžetu Grada ove godine izdvojeno znatno više sredstava za socijalnu zaštitu nego prethodnih godina, pojedini korisnici, među kojima su i organizacije osoba sa invaliditetom, ostale su uskraćene za novac namenjen rehabilitaciji, odmoru i oporavku te kategorije sugrađana, a pare nisu dobili ni za registraciju, gorivo, niti za održavanje kombi vozila.

Iz slavina tekao mulj

Građane Limana, Bulevara, Petrovaradina i Grbavice ovih dana često je zaticalo neprijatno iznenađenje kada bi odvrtali česme - iz slavine je tekla zamućena, a na momente potpuno crna voda.

Premijera u Novosadskom pozorištu

Peta ovosezonska premijera u Novosadskom pozorištu/Ujvideki szinhaz zakazana je za petak. Reč je o predstavi "Alabama song", Žila Leroa, koju je režirao Rahim Burhan.  

Nema volje da se smanji administracija

Lider Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor ocenio je da ni na državnom, pokrajinskom i lokalnom nivou vlasti ne postoji stvarna rešenost da se smanji administracija.

Godinu dana sređuju put od 12 kilometara

Magistralni put M-7, od Kaća do Žablja, često je delimično ili potpuno zatvaran za saobraćaj u poslednjih godinu dana, pa se nameće pitanje opravdanosti čestih radova i zatvaranja ovog puta.  

Štrajk policije ipak 10. juna

Policija za tri dana stupa u generalni štrajk. Predsednik Sindikata srpske policije Glišo Vidović potvrdio je za Radio 021 da će se poštovati minimum procesa rada.

Kažnjena sa 7.000 dinara za kamenovanje čelnika URS-a

Kako saznaje Radio 021, Malina Milenković (29), žena koja je  tokom nedavne akcije Ujedinjenih regiona u centru Novog Sada kesom s kamenicama pogodila funkcionera te političke grupacije Aleksandra Odžića, osuđena je na plaćanje kazne od 7.000 dinara.

Pokrajina smanjuje administraciju?

Poslanici Skupštine Vojvodine izglasali su izmene odluke koja će omogućiti smanjenje administracije, odnosno preraspodelu pokrajinskih službenika u dve nove institucije čiji će pravni okvir biti definisan u narednih mesec dana.