Novosadski informativni portal 021

Zabava

U oglasima prodaju i konopac za vešanje

Na oglasnim portalima u jugoistočnoj Srbiji, može se naći i veći broj, u najmanju ruku, čudnih oglasa, u kojima se nudi čak i konopac za vešanje, a bilo je i onih u kojima se prodaju čitavi vodopadi na Staroj planini.

Naučnici stvorili nov organizam

Naučnici instituta "Scripps Research" iz Kalifornije stvorili su novi polusintetički mikroorganizam koji ima radikalno drugačiji genetički kod od ostalih živih bića na zemlji.

Ovo je savršen muškarac?

Savršeni muškarac trebalo bi da ima britanski smisao za humor, nemačku spretnost za novac, italijanski smisao za modu i francusku ljubaznost, pokazalo je istraživanje stranice za upoznavanje Match.com.

FOTO: Selo u kojem sunce prži i topi ljude

Zahvaljujući svojoj živopisnoj i raznolikoj prirodi, Brazil predstavlja jednu od najprestižnijih turističkih destinacija. Međutim, selo Araras retko ko bi želeo da poseti, osim ako ne želi da ima utisak da se našao među junacima filmova strave i užasa.

Nekoliko predloga za gubljenje vremena

Gubljenje vremena samo po sebi ne zvuči kao nešto što bi trebalo praktikovati često, međutim ponekad nakon napornih sati na predavanjima, za knjigom ili na poslu, jednostavno treba priuštiti određeni period za razonodu.

VIDEO: Knjiga koja bi mogla da spasi mnoge živote

"Pijaća knjiga" je filter za vodu koji edukuje žitelje ugroženih područja o pravilnoj higijeni i upotrebi vode, a osmislili su je agencija DDB Njujork i organizacija "Voda je život" u saradnji sa naučnicima i inženjerima.

Otišao u zatvor da pobegne od žene

Jedan 54-godišnji Francuz namerno je pokidao narukvicu za elektronski nadzor kako bi otišao u zatvor i tako izbegao svakodnevne svađe sa ženom, prenosi danas lokalna štampa.

Kako Evropu vide građani Srbije

Grafički dizajner Janko Cvetkov na svom sajtu redovno postavlja brojne mape sveta bazirane na brojnim predrasudama koje poseduju ljudi ali i cele nacije, a među njima se našla i mapa Evrope gledano iz ugla građana Srbije.