Dragoslav Šumarac kandidat "Ajmo ljudi" za predsednika, odustali od Tadića

Dragoslav Šumarac biće predsednički kandidat koalicije "Ajmo ljudi", saopšteno je iz ove koalicije.
Dragoslav Šumarac kandidat "Ajmo ljudi" za predsednika, odustali od Tadića
Foto: 021 (ilustracija)

Kao što je Nova.rs objavila, ova koalicija je odustala od toga da kandidat za predsednika bude Boris Tadić.

Kako se navodi u saopštenju SDS, kandidaturom Dragoslava Šumarca građani Srbije na ovim izborima dobijaju kandidata nedvosmisleno proevropske orijentacije, koji je ceo svoj politički život bio posvećen ideji moderne evropske Srbije i strateškog cilja učlanjenja Srbije u Evropsku uniju.

"U trenutku kada je evropska ideja u Srbiji ugrožena i kada su građani Srbije na ovim izborima praktično ostali bez kandidata jasne proevropske orijentacije, smatramo da je kandidatura Dragoslava Šumarca od izuzetnog značaja za budućnost Srbije i za opstanak demokratske i evropske ideje u našoj zemlji. Dragoslav Šumarac je bio ministar za urbanizam i građevinu u Vladi Zorana Đinđića, koja je bila prva demokratska i proevropska vlada u Srbiji, a ovu kandidaturu objavljujemo na dan atentata na Zorana Đinđića, boreći se za ideju i politiku za koju je on dao život. Duboko verujemo da onoliko koliko je evropski glas u Srbiji glasan, da će toliko u Srbiji biti prisutna sloboda, demokratija i razvoj. Dragoslav Šumarac danas predstavlja takvu Srbiju i bićemo najglasniji u odbrani evropskih vrednosti i danas kada su one napadnute najviše od devedesetih godina", istakli su iz SDS.

  • Baten

    12.03.2022 20:26
    Lopovi neopevani
    Potvrđuje se ko se u Srbiji bavi politikom, sve sami prevaranti i mufljuzi.
    Njihov "zakon* će im obezbediti 150-200. 000 evra poreskih obveznika bez obzira na rezultat? Sramotno!
    Treba svaki kandidat koji ne osvoji najmanje 300.000 glasova, da vrati sve pare, te nadoknadi troškove državne uprave oko njegove"kandidature", a ako ne osvoji ni onoliko koliko ima potpisa, svi potpisnici da plate iste troškove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.