
Pita sa višnjama: Kako se priprema?

Idealna je za popodnevnu kafu ili kao slatki završetak ručka.
Sastojci:
500 g tankih kora za pitu
600 g očišćenih višanja (svežih ili zamrznutih)
150 g šećera
1 kesica vanilin šećera
2 kašike griza
100 ml ulja
100 ml kisele vode
Šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Ako koristite zamrznute višnje, najpre ih odmrznite i dobro ocedite. Pomešajte ih sa šećerom, vanilin šećerom i grizom, pa ostavite da odstoje 10 minuta kako bi griz upio višak soka.
Pomešajte ulje i kiselu vodu. Dve kore položite jednu preko druge, premažite ih mešavinom ulja i kisele vode, pa rasporedite deo fila. Urolajte i složite u pleh obložen papirom za pečenje. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sav materijal.
Premažite rolate odozgo ostatkom mešavine ulja i vode. Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 35 minuta, dok pita ne dobije zlatnu boju.
Pustite da se pita malo ohladi, pa je obilno pospite prah šećerom.
Odlična je i topla i hladna, a možete dodati i kuglu sladoleda od vanile.
Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.
Komentari 2
dpc
Кувар
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar