Mihajlović: Srbija postaje centar za ulaganje u ovom delu Evrope

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović rekla je danas da Centar za saradnju u oblasti saobraćaja i infrastrukture sa Kinom treba da doprinese razvoju saobraćajne mreže i boljem povezivanju nacionalnih, regionalnih i evropskih projekata sa inicijativom "Jedan pojas, jedan put".
Mihajlović: Srbija postaje centar za ulaganje u ovom delu Evrope
Foto: Medija centar Beograd
Kako je saopšteno, ona je u Beogradu razgovarala sa ambasadorom Kine Li Mančangom o budućim aktivnostima Centra, koji je formiran u okviru mehanizma saradnje Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope. Mihajlović je rekla da zahvaljujući saradnji sa Kinom, Srbija postaje centar za ulaganje u ovom delu Evrope.
 
- Imamo veliko iskustvo u realizaciji projekata od evropskog i regionalnog značaja, a istovremeno smo jedan od najvećih partnera Kine u mehanizmu saradnje sa 16 zemalja centralne i istočne Evrope i to iskustvo želimo da iskoristimo kako bi se čitav region brže razvijao - navela je Mihajlović.
 
Ona je objasnila da je standardizacija uslov povezivanja evropske i azijske u evroazijsku transportnu mrežu.
 
- Smatramo da upravo u okviru ovog centra možemo da razgovaramo o usklađivanju prioriteta i da osiguramo da se u razvoju saobraćaja i infrastrukture prate jedinstveni standardi, usklađeni sa standardima EU, kako bismo imali brži transport robe i bolju povezanost - istakla je Mihajlović.
  • Ni Hao

    27.07.2017 23:59
    blago Kinezima
    Ti fileri i to.... i peglana frizura i kostimići ..jel to toliko utiče na vas da verujete u to što izgovarate? ".. smo jedan od najvećih partnera Kine u mehanizmu saradnje sa 16 zemalja centralne i istočne Evrope..." !!!!!!!!!

    Evo Kinezi ne spavaju od uzbuđenja. Osigurajte se vi od lopova iz vaših redova i biće uspeha!
  • dobrotvorka

    27.07.2017 23:41
    MISLIŠ
    Srbija postaje centar za "*laganje u ovom delu Evrope"?
  • cccc

    27.07.2017 23:39
    zakrpite rupe botoksom
    Infrastruktura: čim uđete u našu u zemlju počinju rupe na putu. Lepo je nacrtala obrve. sad jos samo malo hijalurona kao i njene koleginice i svi putevi ce blistati. Pokondirena elita.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Šta stoji iza "turbo uzleta" Pro Tenta?

Iako je Pro Tent na kraju 2022. godine imao više od 8.600 radnika, najveći broj njih samo je formalno zaposlen u ovom preduzeću, a suštinski radi u Elektroprivredi Srbije.

Srbija nasuprot svetskog trenda

Nema države koja se ne hvališe najboljim kompanijama, stoga se i prave liste najvećih, bilo prema ukupnom poslovnom prihodu, bilo prema profitabilnosti.

Koja država EU je najzaduženija?

Javni dug zemalja Evrozone je na kraju četvrtog tromesečja 2023. godine pao sa 89,9 odsto u prethodnom kvartalu na 88,6 odsto, objavio je Evrostat.