Marko Somborac dobitnik nagrade za etiku i hrabrost

Dobitnik ovogodišnje novinarske nagrade za etiku i hrabrost "Dušan Bogavac" dobio je karikaturista dnevnog lista "Blic" Marko Somborac, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).
Dobitnik ovogodišnje novinarske nagrade za etiku i hrabrost "Dušan Bogavac" dobio je karikaturista dnevnog lista "Blic" Marko Somborac, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Kako se navodi u saopštenju, Somborac već godinama svojim nadahnutim i veštim crtačkim perom odslikava moderno srpsko društvo, zaglibljeno u blato korupcije, dirigovanih medija i tajkunskih interesa, sa nerazvijenim demokratskim institucijama. "Njegovi satirični stripovi u dnevnom listu 'Blic' na maestralan način govore o 'našim danima', odupirući se manipulacijama, demagogiji i kretenizaciji javnosti", ističe se u saopštenju.

U užem izboru za nagradu "Dušan Bogavac" ove godine bili su i doskorašnji glavni urednik lista "Mađar so" Čaba Presburger, novinarski tim emisije "Insajder" televizije B92 i Centar za istraživačko novinarstvo NUNS-a.

Žiri je radio u sastavu Dinko Gruhonjić, Ljubomir Živkov, Vukašin Obradović, Filip Mladenović i Branka Bogavac, a ceremonija dodele novinarske nagrade "Dušan Bogavac" održaće se sledeće srede u prostorijama NUNS-a u Beogradu.

  • Labud

    17.10.2012 15:34
    Čestitke čoveku koji me svaki put nasmeje do suza. Čovek koji se nije plašio da u svom blic-stripu napadne bilo koga kako iz vlasti tako i iz opozicije. Kapa do poda i svaka čast.
    Crna mrlja ove vesti je da jednom takvom peru od formata nagradu dodeljuje jedan Dinko Gruhonjić koji ne zaslužuje do članka da mu bude a kamoli da procenjuje Markove sposobnosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.