Najveća krađa digitalne valute u istoriji - nestalo 534 miliona dolara

Jedna od japanskih najvećih digitalnih berzi "Kojnček" saopštila je da je izgubila 534 miliona dolara virtuelnog novca nakon hakerskog napada.
Najveća krađa digitalne valute u istoriji - nestalo 534 miliona dolara
Foto: Pixabay
"Kojnček" je suspendovao sve aktivnosti ulaganja i podizanja za sve kriptovalute izuzev bitkoina, dok izvrši tačnu procenu gubitka u NEM koinu, manje poznatoj kriptovaluti, prenosi RTS.
 
Ukoliko se utvrdi da je krađa zaista uspela to će biti najveća krađa kriptovaluta.
 
Druga tokijska berza "MtGox" srušila se 2014. godine nakon što je priznala da je u krađi izgubila 400 miliona dolara.
 
Ukradeni novac sa "Kojnčeka" bio je čuvan u "vrućem novčaniku" - delu berze povezanom na internet. Sa druge strane, sredstva u "hladnom novčaniku" su bezbedno smeštena oflajn.
 
"Kojnček" je saopštio da ima digitalnu adresu gde je novac poslat i uradiće sve što može da investitorima nadoknadi gubitak.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija