Facebookova aplikacija Messenger Kids dobila sleep mode

Facebookova aplikacija Messenger Kids, namenjena deci uzrasta od šest do 12 godina, dobija sleep mode (režim spavanja), kako bi roditelji imali više kontrole nad vremenom koje njihovo dete provodi koristeći aplikaciju.
Koristeći novu opciju, roditelji imaju mogućnost da unapred odrede vreme kada aplikacija ne može da se koristi. Opciji se može pristupti s kontrolne table roditelja, moguće je odabrati i radne i dane vikenda, a određuje se vreme početka i vreme kraja režima spavanja. Deca neće dobiti nikakva obaveštenja da je opcija aktivirana, a za to vreme neće moći da koriste kameru aplikacije, niti će moći da šalju i primaju poruke. 
 
Ukoliko pokušaju da otvore aplikaciju, deca će dobiti obaveštenje da je aktiviran sleep mode i da pokušaju kasnije. 
 
Messenger Kids je izazvao brojne kontroverze od njegovog lansiranja u decembru prošle godine kada je više do 100 stručnjaka za razvoj dece, vaspitača i roditelja tražilo zatvaranje aplikacije, koja ne zahteva postojanje Facebook profila i nudi video i tekstualni razgovor sa šarenim filterima i prilgođenim GIF-ovima. 
 
Roditelji mogu da kontrolišu listu kontakata, a poruke koje deca razmenjuju ne mogu biti izbrisane niti skrivene.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija