Grčka predložila besplatnu hranu i struju za najsiromašnije

Grčka vlada, predvođena Sirizom, poslala je u parlament predlog zakona koji predviđa da hiljade siromašnih dobijaju besplatnu hranu i struju.
Grčka vlada, predvođena Sirizom, poslala je u parlament predlog zakona koji predviđa da hiljade siromašnih dobijaju besplatnu hranu i struju.

Siriza poručuje međunarodnim kreditorima da takva mera neće opteretiti budžet, dok domaćoj javnosti pokazuje da će održati predizborna obećanja.

"Duboka recesija koja je stvorena zbog politike mera štednje i ekonomske krize zadnjih šest godina izazvala je dramatičan socijalni udarac. Ovaj predlog zakona ima za cilj da adresira humanitarnu krizu kroz mere koje osiguravaju pristup osnovnim potrepštinama", navodi se u obrazloženju zakona.

Premijer Aleksis Cipras poručuje da je najvažniji zadatak Vlade da se pobrine za one koji su najviše pogođeni krizom, ali napominje da će Atina ostati na "uravnoteženom budžetu".

  • COPY\PASTE

    04.03.2015 15:39
    Mogli bi ovi naši da urade isto!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet