Godišnjica stradanja u Dobrovoljačkoj ulici

U Sarajevu je u nedelju u nekadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici obeleženo stradanje pripadnika teritorijalne odbrane BiH, a sat kasnije i pogibija vojnika JNA samo par metara dalje.
U Sarajevu je u nedelju u nekadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici obeleženo stradanje pripadnika teritorijalne odbrane BiH, a sat kasnije i pogibija vojnika JNA samo par metara dalje.

Pripadnici udruženja "Zelene beretke" obeležili su godišnjicu stradanja svojih saboraca, pripadnika Teritorijalne odbrane BiH polaganjem cveća, nakon čega su se povukli. Hasan Dolovac, predsednik udruženja "Zelenih beretki" iz opštine Vogošća, izrazio je žaljenje "za ono što je ovaj rat napravio".

"Poštujemo i drugu stranu, a pogotovo porodice njihove. Kada ne bi dolazili političari onda bismo s njima zajedno položili cveće", rekao je Dolovac medijima.

Pola sata kasnije, par metara dalje, u istoj ulici je obeleženo i stradanje pripadnika Jugoslovenske narodne armije (JNA). Na mesto stradanja stigla su tri autobusa iz Republike Srpske. Članovi delegacije iz RS odali su počast stradalim vojnicima JNA tako što su zapalili sveće i položili cveće u toj ulici.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Milenko Savanović, koji je bio u delegaciji, rekao je da je kamen spoticanja u slučaju Dobrovoljačka to što niko nije odgovarao za smrt vojnika JNA.

"Ne smemo ostati zarobljeni u prošlosti. Trebamo je poštovati i ne zaboraviti, ali i ići napred u budućnosti. Trebamo negovati mir i suživot zbog dece", rekao je Savanović.

Jake policijske snage obezbedjivale su dva skupa u Dobrovoljačkoj ulici.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet