Miloš Zeman jedini zaštićeni pušač u Češkoj

Novi zakon o zabrani pušenja u Češkoj proterao je od 31. maja pušače iz svih zatvorenih prostorija, pod pretnjom kazne od 200 evra ako zapale cigaretu u restoranu ili baru, osim jednog, poslednjeg zaštićenog pušača u Češkoj predsednika Miloša Zemana.
Zemanu je čak armija dala izuzetak i dozvolu da puši u vladinim avionima.
 
"Na predsednika republike koji je istovremeno vrhovni komandant oružanih snaga ta zabrana se ne odnosi", objasnio je listu Lidove novini portparol češke armije Jan Šulc kako to da predsednik puši i tokom putovanja avionom u državne posete, kada je to u armijskoj floti strogo zabranjeno još od 2008. godine.
 
Ministar odbrane Martin Stropnjicki odbio je da komentariše čime je vrhovni komandant takvu privilegiju zaslužio, osim što je strastveni pušač, bez nikotina ne može a pošto se ne obazire na zakone i zabrane ni u zemlji ni u inostranstvu, nije jasno kako bi ga piloti sprečili da puši. 
 
Predsednička kancelarija morala je 2014. godine da plati britanskom hotelu u kome je Zeman boravio tokom samita NATO vanredni račun od 1.990 funti za čišćenje i uklanjanje smrada duvanskog dima iz hotelske sobe u kojoj je češki predsednik pušio iako je hotel nepušački. Iste godine, na društvenim mrežama se pojavila slika predsednika Zemana kako puši u vozu punom ljudi iako u vozovima i sredstvima javnog prevoza apsolutna zabrana pušenja važi još od 2006. godine.
 
Češka železnica morala je da se pravda zašto je predsedniku, kao jedinom zaštićenom pušaču, izašla u susret.
 
Gde god se u domovini pojavi Zeman magično se ispred njega stvori pepeljara, bez obzira na zakonske zabrane i to što ugostiteljima i drugim privrednicima gde je u zatvorenom zabranjeno pušenje preti sada kazna od 2.000 evra, ako gostu dozvole da zapali cigaretu.
  • /

    05.06.2017 13:10
    /
    zeman je putinoid
  • Мунгос

    05.06.2017 11:44
    Газите законе на сваком кораку, а сада се се господо „чистунци“ згражавате на једно обично непоштовање обичног глупог закона.
  • Doktor za nadimanje

    05.06.2017 11:38
    @?!
    Nije bahat, već fašista.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet