FOTO: NASA iz svemira snimila požare u Hrvatskoj

Požari koji su pogodili Dalmaciju i Crnu Goru proteklih dana prouzrokovali su tolike količine dima da ih je bilo moguće videti iz svemira.
Na fotografiji koju je snimila NASA mogu se videti dva velika traga dima kako se kreću na jugozapad, prema obali Italije.
 
Ovaj prizor je uslikan juče u trenutku dok su goreli požari pored Benkovca i Vranskog jezera, odakle se podizao gornji trag dima, dok je niži i veći trag nastao zbog požara na splitskom području. U isto vreme gorelo je i u Crnoj Gori nedaleko od prirodnog rezervata Solila u Tivatskom zalivu.
 
Inače, u požaru na splitskom području lakše je povređeno 80 vatrogasaca i civila. Sinoć je, na primer, u Prihvatnom centru Spaladium Arene, organiziovanom za zbrinjavanje u slučaju evakuacije i povreda usled požara, sklonište zatražilo ukupno 11 osoba, od čega osam stranaca.
 
Na stotine vatrogasaca iz gotovo svih delova Hrvatske bori se s vatrom, a u pomoć su im jutros oko 7 sati stigli i kanaderi. Još se pouzdano ne zna koji je uzrok ove vatrene stihije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet