De Blazio ponovo izabran za gradonačelnika Njujorka

Demokratski kandidat Bil de Blazio ponovo je izabran za gradonačelnika Njujorka, najvećeg grada u SAD.
De Blazio (65) je obezbedio novi četvorogodišnji mandat, pošto je u utorak na izborima dobio 75 odsto glasova. On je odneo ubedljivu pobedu u odnosu na republikanskog kandidata Nikol Maliotakis (36).
 
Njujork nikada nije imao ženu gradonačelnika.
 
Rojters napominje da je De Blazio bio favorit i u anketama sprovedenim uoči glasanja u Njujorku, gradu sa 8,5 miliona stanovnika, gde dominiraju glasači koji podržavaju demokrate.
 
Gradonačelnik Njujorka je viđen kao jedan od najglasnijih kritičara američkog predsednika Donalda Trampa.
 
"Večeras je Njujork poslao poruku Beloj kući. Naša poruka je sledeća – ne možete se boriti protiv vrednosti Njujorka i pobediti, gospodine predsedniče. Ako se okrenete protiv vrednosti rodnog mesta, vaše rodno mesto će uzvratiti", izjavio je sinoć De Blazio, što je bilo propraćeno aplauzom.
 
De Blazio se našao na meti kritika zbog zastarele podzemne železnice, najveće u SAD.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet