Pudždemon: Nezavisnost Katalonije nije jedino rešenje

Bivši katalonski vođa Karles Pudždemon rekao je danas, dan posle izlaska iz nemačkog zatvora, da nezavisnost Katalonije nije jedino rešenje za sukob s Madridom i da je spreman da sarađuje sa španskom vladom.
"Ne, ne, uvek sam to govorio", odgovorio je Pudždemon na pitanje novinara u Berlinu da li je nezavisnost jedino rešenje. 
 
"Uvek sam govorio da je to naš predlog ali naravno mi smo spremni da slušamo i da radimo ako španske valsti imaju španski plan za Kataloniju", rekao je, govoreći naizmenično na katalonskom, španskom i engleskom. On je ponovio poziv španskim vlastima da počnu pregovore o stremljenju Katalonije da se odvoji od Španije.
 
Pudždemon je izrazio nadu da odluka nemačkog suda da ga ne izruči Španiji po optužbi za pobunu pokazuje da je "potreban dijalog" da bi se smirio politički sukob u njegovoj rodnoj zemlji.
 
On je priveden po evropskom nalogu za hapšenje kada je ušao u Nemačku 25. marta. Pokušao je kolima da stigne iz Finske do Belgije gde živi od kada je pobegao iz Španije da bi izbegao hapšenje.
 
On ne može da napusti Nemačku i sada je u Berlinu gde čeka odluku suda o izručenju Španiji po drugoj tački optužnice, proneveri službenog novca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet