Protesti u Bugarskoj protiv povećanja cena goriva

Protesti su tokom vikenda održani u nekoliko gradova u Bugarskoj, gde se građani najsiromašnije članice Evropske unije protive povećanju cena goriva, javio je radio BNR.
Oko 200 demonstranata je tokom sat vremena blokiralo put koji povezuje Bugarsku i Grčku na jugozapadu. Demonstranti su u drugim delovima zemlje ispred penzijskih pumpi nosili crne zastave.
 
Kretanje cena goriva zavisiće i od američkih sankcija Iranu, koje sutra stupaju na snagu, a pogodiće i energeski sektor, ocenili su analitičari. Cena goriva povećana je u periodu od avgusta do oktobra za pet odsto u celoj Evropskoj uniji.
 
Demonstranti su rekli da sadašanja cena goriva, 1,2 evra za litar dizela i 1,9 evra za litar benzina, nije mnogo u skladu s prosečnom platom od 575 evra mesečno u Bugarskoj.
  • Rusofil_IQ0

    05.11.2018 05:32
    @zivan
    Doce i nasih pet minuta tada ce vam se smuciti svi budjavi sendvici koje ste prozdreali na nas racun!

    2.32lev = 1.19e litar benzina! u bugarskoj pa su izasli na ulice, a ne ko ovaj zatupljen narod u ovoj bednoj i zloj zemlji
  • crvenkapa

    04.11.2018 22:14
    Podatak je netačan cena benzina u Bugarskoj nije 1,9 evra već 1,35.
  • Gnjida

    04.11.2018 20:21
    @zivan
    A kolika je plata u Srbiji, Zivane vozacu?

    https://www.globalpetrolprices.com/Bulgaria/gasoline_prices/
    https://www.globalpetrolprices.com/Serbia/gasoline_prices/

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet