Pobunjenici oslobodili ruske novinare

Libijski pobunjenici oslobodili su danas dvojicu ruskih novinara koje su zarobili juče u Adždabiji, prenio je večeras njihov list "Komsomolskaja pravda".
Libijski pobunjenici oslobodili su danas dvojicu ruskih novinara koje su zarobili juče u Adždabiji, prenio je večeras njihov list "Komsomolskaja pravda".

List navodi da su njegovi reporteri zarobljeni dok su se pobunjenici povlačili iz ovog strateškog grada pred novim naletom snaga pukovnika Moamera Gadafija.

Novinari su potom prebačeni u vojnu bazu nedaleko od Bengazija, pobunjeničkog uporišta na istoku zemlje, gde su morali da predaju svoje dokumente i opremu i odgovore na pitanja o planiranom kretanju.

"Libijski pobunjenici pustili su naše specijalne reportere iz vojne baze nedaleko od Bengazija. Veoma nam je drago što je ova situacija rešena na bezbedan način. Momci žele da ostanu u Libiji, ali list trenutno razmatra koliko je mudro da oni ostanu u regionu", prenosi "Pravda".

Rusija je kritikovala međunarodnu vojnu kampanju u Libiji, uz zaključak da je intervencija dovela do civilnih žrtava i da za cilj ima pružanje pomoći pobunjenicima, što nije predviđeno nadležnom rezolucijom Saveta bezbednosti UN.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet