Holandija deportuje besposlene Poljake

Holandija je došla u sukob sa EU svojom najavom da će građane Poljske i drugih istočnoevropskih zemalja članica Unije deportovati ako ne mogu da nađu posao.
Holandija je došla u sukob sa EU svojom najavom da će građane Poljske i drugih istočnoevropskih zemalja članica Unije deportovati ako ne mogu da nađu posao. Pored toga, vlada u Hagu namerava i da uskrati državne beneficije svim imigrantima koji ne govore holandski.

Brisel se, međutim, pribojava da bi i druge zemlje EU koje doživljavaju veliki priliv građana iz drugih zemlja članica u potrazi za poslom mogle doći u iskušenje da kopiraju potez Holandije, mada bi on zapravo predstavljao kršenje zakona EU koji garantuju slobodu kretanja i zapošljavanja unutar Unije. Bez obzira na to, holanski ministar za socijalna pitanja Henk Kamp izneo predlog da se građani poljske i drugih istočnoevroskih zemalja deportuju ako več tri meseca nemaju posla, a nemaju ni mnogo izgleda da ga uskoro nađu.

Holandija trenutno ima oko 200.000 imigranata iz sitočne Evrope, što je manje nago u nekim drugim zemljama - Britanija ih, recimo, ima više od milion - ali ovaj broj naglo raste.

  • burga

    05.07.2011 15:05
    hehe
    Pa, dali su im članstvo u EU kao nagradu za rušenje komunizma, sad je vreme da se svima to olupa o glavu. Lepo neko reče ovih dana - dok mi stignemo na red, to čudo će da bude ukinuto

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Tusk rekonstruisao vladu Poljske

Poljski premijer Donald Tusk danas je rekonstruisao vladu, u sklopu koje će dosadašnji koordinator specijalnih službi Tomaš Sjemonjak stupiti na dužnost ministra unutrašnjih poslova.