Mardok: Izvinićemo se Britancima

Sin medijskog magnata Ruperta Mardoka, Džejms Mardok, saopštio je da će kompanija "Njuz internešenel", u okviru koje je poslovao pre pet dana ugašeni tabloid "Njuz ov d vorld", u vodećim britanskim listovima objavljivati poruke izvinjenja građanima zbog skandala oko prisluškivanja telefona.
Sin medijskog magnata Ruperta Mardoka, Džejms Mardok, saopštio je da će kompanija "Njuz internešenel", u okviru koje je poslovao pre pet dana ugašeni tabloid "Njuz ov d vorld", u vodećim britanskim listovima objavljivati poruke izvinjenja građanima zbog skandala oko prisluškivanja telefona. "U budućnosti ćemo uz to objavljivati obaveštenja o koracima koje smo preduzeli u vezi sa počinjenim greškama".

Mardok mlađi je, pored toga, kazao da je formiran nezavisni Odbor za upravu i standarde koji će postavljati i sprovoditi jasna pravila poslovanja. U međuvremenu, britanski premijer Dejvid Kameron pozdravio je odluku dosadašnje izvršne direktorke kompanije "Njuz internešenel" Rebeke Bruks da podnese ostavku zbog skandala oko prisluškivanja javnih ličnosti, ističući da smatra da je reč o ispravnom potezu.

Njenu odluku pozdravio je i lider opozicione Laburističke stranke Edvard Miliband, ističući da "niko u ovoj zemlji ne treba da bude na vlasti a da ne preuzme odgovornost". Bruksova je odluku o ostavci prosledila zaposlenima u internom memorandumu, a vest je potvrdio i "Njuz korp", koji je saopštio da je na njeno mesto postavljen Tom Mokridž, izvršni direktor italijanske satelitske TV "Skaj Italija". U poruci zaposlenima Bruksova je navela da oseća "veliku odgovornost" zbog krize koja je izbila prošle sedmice i dovela do zatvaranja tabloida "Njuz ov d vorld", koji je poslovao u okviru njene, sada bivše, kompanije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Norveška povećava vojnu pomoć Ukrajini

Norveška će ove godine vojnu pomoć Ukrajini povećati za sedam milijardi kruna (oko 590 miliona evra), na 22 milijarde kruna (1,9 milijardi evra) - najavio je danas premijer Jonas Gar Store.

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.