Vojnici zlostavljali decu

Britanska vojna policija privela je dvojicu svojih vojnika zbog zlostavljanja dečaka i devojčice u Avganistanu.
Britanska vojna policija privela je dvojicu svojih vojnika zbog zlostavljanja dečaka i devojčice u Avganistanu.

Privođenje je usledilo manje od nedelju dana pošto se na Jutjubu pojavio snimak kako američki marinci uriniraju nad mrtvim talibanima.

Britanski vojnici su privedeni zbog "neprimerenog ponašanja" prema deci, saopštilo je danas ministarstvo odbrane u Londonu.

List "San" objavio je da su narednik i član personala iz britanske borbene grupe Mersian u Avganistanu uhapšeni po optužbama za zlostavljane avganistanskog dečaka i devojčice od oko 10 godina i da je incident snimljen.

Avganistanska vlada je saopštila je da je "zgrožena" nad optužbama i traži hitnu istragu.

"Vlada Avganistana je neizmerno zgrožena zbog porasta, u poslednjih nekoliko incidenata, nemoralne prirode stranih vojnika što jasno podriva poverenje javnosti i saradnju avganistanskog naroda sa stranim vojnicima", navodi se u saopštenju avganistanskog predsednika Hamida Karzaija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet