Bugari među najnesrećnijima u svetu

Stanovnici Bugarske žive u jednoj od 10 najnesrećnijih država u svetu, za razliku od Danaca, navodi se u izveštaju Kolumbija univerziteta u SAD.
Stanovnici Bugarske žive u jednoj od 10 najnesrećnijih država u svetu, za razliku od Danaca, navodi se u izveštaju Kolumbija univerziteta u SAD.

Na listi 156 država, koja je formirana na osnovu svetskih socioloških i ekonomskih istraživanja i anketi, Bugarska zauzima 147. mesto. Iza nje su Kongo, Tanzanija i Haiti. Stanovnici zemalja koje su posljednje na "listi sreće", među kojima je i Bugarska, imaju do 40 puta manje prihode i žive do 27 godina manje u odnosu na narode iz najsrećnijih država sveta.

Posle Danske, najsrećnija država na svetu je Finska, a potom Norveška.

Autori ankete o svetskoj sreći istakli su da ekonomski rast i novac nisu jedini kriterijumi i kao primer su naveli SAD, koje su poslednjih 30 godina postigle značajan ekonomski razvoj ali osećaj građana o sreći ostao je skoro nepromenjen. Zbog toga je zemlja zauzela 11. mesto na listi.

Stručnjaci smatraju veoma važnim da se u obzir uzmu i zdravstveno stanje, osećaj slobode, jake veze u društvu, stabilna porodica, poverenje u vlast i odsustvo korupcije.

Izveštaj obuhvata istraživanja između 2005. i 2011. godine.

  • 05.04.2012 05:16
    Izes zemlje EU koje se granice sa Srbijom,


  • ns

    04.04.2012 16:53
    Nereče gde smo mi, ili toliko nisko nisu ni istraživali.
    Doduše kada vidim stavke potrebne za sreću "poverenje u vlast i odsustvo korupcije" sve mi je jasno.
  • 04.04.2012 14:03
    Ha, zive pored Srbije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet