SAD: Ekonomske teme presudne za predsedničku trku

Kampanja za izbor predsednika SAD ušla je u završnicu, a istraživanja pokazuju da su Obama i Romni izjednačeni po broju direktno dobijenih glasova.
Kampanja za izbor predsednika SAD ušla je u završnicu, a istraživanja pokazuju da su Obama i Romni izjednačeni po broju direktno dobijenih glasova.

Ipak, Obami se daju veće šanse da ostane u Beloj kući, zbog specifičnosti američkog izbornog sistema.

Šest milijardi dolara potrošili su Barak Obama i Mit Romni u pokušaju da ubede Amerikance da su oni pravi kandidati da u naredne četiri godine vode SAD i diktiraju svetsku politiku.

Kampanja ulazi u završnicu, a dvojica kandidata će se, do samog otvaranja birališta u utorak ujutru, boriti za svaki glas.

"Znamo mi kako izgledaju promene i znamo da ono što guverner Romni predlaže - nisu promene. Dati još veću moć najvećim bankama nije promena. Osloboditi bogate plaćanja taksi u vrednosti od pet triliona dolara - to nije promena," kaže aktuelni predsednik i kandidat za reizbor na tu funkciju Obama.

"Za sve one koji se pitaju da li je ono što smo vieli u protekle četiri godine najbolje što možemo da uradimo, za one koji se plaše da američki san počinje da bledi i one koji misle da su dobar posao i plata stvar prošlosti - imam jasnu poruku: sa pravim predsednikom Amerika se vraća na velika vrata," poručuje Romni.

Stručnjaci u Americi slažu se da će izbore odlučiti ubedljivost kandidata po pitanju ekonomije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Norveška povećava vojnu pomoć Ukrajini

Norveška će ove godine vojnu pomoć Ukrajini povećati za sedam milijardi kruna (oko 590 miliona evra), na 22 milijarde kruna (1,9 milijardi evra) - najavio je danas premijer Jonas Gar Store.

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.