Izrael naseljava Jevreje na palestinsku teritoriju

Izrael je danas odobrio izgradnju 3.000 novih stanova u Jerusalimu i na Zapadnoj obali u odgovoru na unapređenje palestinskog statusa u UN u državu posmatrača.
Izrael je danas odobrio izgradnju 3.000 novih stanova u Jerusalimu i na Zapadnoj obali u odgovoru na unapređenje palestinskog statusa u UN u državu posmatrača.

Uži sastav vlada, zadužen za bezbednost, takođe je odlučio da da odobrenje za hiljade novih domova u području koje spaja Jerusalim sa jevrejskim naseljem Maale Adumim, na Zapadnoj obali, javila je ista televizija, ne precizirajući koliko.

"Izrael razmatra još nekoliko drugih akcija u odgovoru na unilateralan palestinski potez u UN", izjavio je jedan neimenovani zvaničnik vlade.

Vašington je nedavno apelovao na Izrael da ne dozvoli izgradnju u takozvanom području E1 između Jerusalima i Maale Adumima kao mogući odgovor na implicitno priznanje palestinske državnosti u UN.

Izgrdnju u području E1 želele su mnoge izraelske vlade, ali ih je sprečilo portivljenje SAD.

U poslednjih nekoliko nedelja, nakon apela SAD i drugih međunarodnih igrača da ne odgovori isuviše oštro na glasanje GS UN i još više oteža povratak pregovorima, Izrael je odustao od momentalnog poništenja mirovnog sporazuma u Oslu iz 1993. godine sa Palestinskom oslobodilačkom organizacijom i aneksije velikih blokova jevrejskih naselja, kao i mera kao što je oduzimanje novca od taksi prikupljenih u ime Palestinske uprave da se pokrije dug izraelskoj električnoj kompaniji.

Trenutan stav Izraela je da se ceka i vidi koje će akcije preduzeti palestinski predsednik Mahmud Abas nakon unapređenja statusa pre preduzimanja drastičnih kazni.

  • Jevrejin

    07.12.2012 09:38
    IDF
    Zauvek uz Izrael
  • PLO

    30.11.2012 20:24
    Arafat
    Podrska Palestincima !!!
  • ZoranNS

    30.11.2012 19:21
    Tek da se zna ko je ko
    Izrael je danas odobrio izgradnju 3.000 novih stanova u Jerusalimu i na Zapadnoj obali u odgovoru na unapređenje palestinskog statusa u UN u državu posmatrača. Stvarno mi je žao Jevrejske države, ovi Palestinci je stalno maltretiraju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet