Današnji izbori u Bavarskoj test za opšte izbore

U južnoj Nemačkoj pokrajini Bavarskoj danas se održavaju izbori, koji se smatraju testom za opšte izbore koji će biti održani za nedelju dana.
U južnoj Nemačkoj pokrajini Bavarskoj danas se održavaju izbori, koji se smatraju testom za opšte izbore koji će biti održani za nedelju dana.

Oko 9,5 miliona stanovnika ima pravo glasa u bogatoj, pretežno katoličkoj južnoj pokrajini u kojoj se nalaze sedišta velikih nemačkih kompanija kao što su "BMV", "Audi" i "Simens".

Birališta su otvorena u osam časova, a biće zatvorena u 18, dok se prvi preliminarni rezultati očekuju nekoliko minuta kasnije.

Hrišhćanska socijalna unija (CSU) upravljala je Bavarskom neprekidno 56 godina zahvaljujući pobedničkoj strategiji "laptopovi i lederhozne", odnoso visoka tehnologija i tradicija.

Bavarska sestrinska partija Demohrišćanske unije, stranke Angele Merkel, ima velike šanse da osvoji većinu mesta u regionalnom parlamentu.

To bi im omogućilo da se odvoje od koalicionih partnera Slobodnih demokrata (FDP) i sami upravljaju, a naročito bi dalo podsticaj Merkelovoj koja ulazi u poslednju nedelju predizborne kampanje za treći mandat na čelu najveće evropske privredne sile.

  • 15.09.2013 12:14
    Bogata pokrajina,isto kao i nekada Vojvodina

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Norveška povećava vojnu pomoć Ukrajini

Norveška će ove godine vojnu pomoć Ukrajini povećati za sedam milijardi kruna (oko 590 miliona evra), na 22 milijarde kruna (1,9 milijardi evra) - najavio je danas premijer Jonas Gar Store.

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.