FOTO: Redak prizor - Kairo pokriven snegom

Sneg je, nakon regiona Bliskog istoka, prekrio krovove, minarete i ulice delova Kaira što je, po pisanju lokalnih medija, prvi put za više od 100 godina.

Sneg je, nakon regiona Bliskog istoka, prekrio krovove, minarete i ulice delova Kaira što je, po pisanju lokalnih medija, prvi put za više od 100 godina.

Deca su iskoristila priliku i izašla na ulice Kaira da bi uživala u snegu. Veliki talasi zbog oluje na egipatskoj obali Mediterana primorali su ribare da se povuku u luke.

Pogledajte kako izgleda Kairo pokriven snežnim pokrivačem.

Snežna oluja koja je pogodila Bliski istok, izazvala je velike probleme desetinama hiljada sirijskih izbeglica u Libanu.

U Izraelu je veliki broj stanovnika ostao bez struje, a izraelska vojska i policija spasavale su hiljade ljudi zarobljenih u vozilima zbog snega i leda. U nekim delovima Izraela napadalo je gotovo metar snega.

Na Zapadnoj obali grane maslina savijale su se pod teretom snega. Ovo je najveća mećava u Izraelu od 1953. godine.

  • ShepherdBuster

    14.12.2013 09:47
    stvarno za neverovati
    Ovo je stvarno neverovatno, jer ovo su zaista vrlo, vrlo retki prizori. U Kairu su prosečne temperature u ovo doba godine oko 20 stepeni i više, tako da se ovo može porediti sa recimo vešću da je sever Norveške pogodila nezapamćena suša sa temperaturama od 40 stepeni.
  • Maki

    13.12.2013 21:28
    Imaju li oni kape, salove i jakne za zimu???! :D
  • Deks

    13.12.2013 19:53
    Stvarno strašna mećava sa 10cm snega...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet