Osuđen na smrt zbog komentara na Fejsbuku

Bloger u Iranu osuđen je na smrtnu kaznu jer je na Fejsbuku vređao proroka Muhameda.
Bloger u Iranu osuđen je na smrtnu kaznu jer je na Fejsbuku vređao proroka Muhameda.

Soheil Arabi (30) imao je osam različitih profila na ovoj društvenoj mreži, a sve kako bi mogao da šalje uvrede na račun proroka.

Optuženi je uhapšen zajedno sa suprugom u decembru prošle godine, a u svoju odbranu rekao je kako je "pisao ne razmišljajući i da se nalazio u teškom psihičkom stanju", prenosi "Independent".

Prema islamskim zakonima, za vređanje Muhameda predviđena je smrtna kazna, međutim, u slučaju da se pokaže da je optuženi to radio u ljutnji, citirajući nekoga ili greškom, može biti kažnjen i sa 74 udaraca bičem. Blogeru Arabiju još preostaje mogućnost žalbe na odluku suda do 20. septembra.

  • Andrija Šrek

    20.09.2014 17:40
    ...
    Ah, ta divna religija !!
  • Vlada

    19.09.2014 21:51
    ...
    JBT (a nije Josip Broz Tito) Bog!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet