"Nema odmrznutog mesa u prodavnicama u Srbiji"

Potrošači nemaju razloga za zabrinutost zbog smrznutog mesa koje se uvozi iz EU, jer se ono odmrzava isključivo u registrovanim objektima i koristi za preradu, izjavila je ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković.
Potrošači nemaju razloga za zabrinutost zbog smrznutog mesa koje se uvozi iz EU, jer se ono odmrzava isključivo u registrovanim objektima i koristi za preradu, izjavila je ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković.

Ona je istakla da je apsolutno netačno da se u prometu na srpskom tržištu nalazi meso koje je uvezeno iz EU kao zamrznuto, a ovde se, po nekim tvrdnjama, nakon odmrzavanja, prodaje kao sveže.

Bogosavljević Bošković je za RTS rekla da je meso koje se nalazi u ovlašćenim i registrovanim prodavnicama, zdravstveno bezbedno. Ona je istakla da meso koje uvozimo iz EU prolazi stroge kontrole i laboratorijska ispitavanja. "Meso se može prodavati kao ohlađeno ili zamrznuto. Zamrznuto meso koje stiže u Srbiju, odmrzava se i koristi isključivo u objektima koji su odobreni za tu svrhu... Do sada je ovo meso korišćeno samo za preradu, u strogo kontrolisanim uslovima i pod nadzorom veterinarske inspekcije", kazala je Bogosavljević Bošković.

Ona je ponovila da odmrznutog mesa koje se označava kao sveže u našim prodavnicama - nema. Kada je reč o roku upotrebe zamrznutog mesa koje se često pominje u javnosti, Bogosavljević Bošković je objasnila da on zavisi od velikog broja faktora pre svega od temperature čuvanja, kao i načinu čuvanja.

  • FRD

    15.05.2015 13:11
    Registar
    Akt broj 011-00-00593/2015-05
    pod tačkom 6 zahteva po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za veterinu odgovara: ...ne postoji registar objekata odobrenih za "odmrzavanje".
    Ne postoji lista objekata "odobrenih za maloprodaju " jer se takvi objekti ne odobravaju.....
    Potrošači imaju saznanje da se takvo meso može naći u maloprodaji, kako se kontroliše.
  • Ime mi je ...

    06.05.2015 12:55
    RE>Skeptik
    Stvarno ne rayumem što si skeptik? Evo ti primera šta da uradiš. Uveče stani ispred ogledala. Ugasi svetlo. Otvori oči i videćeš da svetliš od radioaktivnosti... :-)
    Ali ne brini to je zdravo ...
  • 06.05.2015 11:30
    Tačna izjava
    Meso iz kamiona ide prvo u klanicu, tamo se odmrzne, iseče, eventualno melje ili prave čvarci, pa tek onda ide u prodavnice.
    Tako da, ništa nije slagala.
    Samo je malo zaobišla punu istinu o nipodaštavanju srpskog građanina i glasača.
    Kako da im objasnimo da nemamo runo?
    Umesto pošteno da kažu:
    -Nemamo za bolje, jedite to i ćutite.
    Ali ne, oni nekako uvek misle da su pametniji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija