Dačić ne ide na paradu u Ukrajini

Delegacija Srbije neće ići na paradu u Ukrajinu, saznaje "Blic". Povodom Dana pobede nad fašizmom sutra je u Kijevu trebalo da bude šef diplomatije Ivica Dačić.

Delegacija Srbije neće ići na paradu u Ukrajinu, saznaje "Blic". Povodom Dana pobede nad fašizmom sutra je u Kijevu trebalo da bude šef diplomatije Ivica Dačić.

U Ministarstvu spoljnih poslova je potvrđeno da delegacija Srbije ne ide na paradu. "Ukrajina nas je obavestila da se nivo delegacija na paradi ‘spušta’ sa političkog na diplomatski. To znači da će na paradi biti prisutni ambasadori u Ukrajini",  kaže za šef diplomatije Ivica Dačić.

U Kijev je otputovao vojni orkestar iz Srbije jer se drugi dan parade održava defile orkestara, a ne vojske kao što je to slučaj sa paradom u Moskvi.

Kako za "Blic" kažu u ukrajinskoj ambasadi u Beogradu, format obeležavanja Dana sećanja i primirja će biti na nacionalnom nivou. "Format obeležavanja ne predviđa uopšte učešće stranih gostiju već samo akreditovanog diplomatskog kora u Ukrajini i građana Ukrajine. Međutim, mi smo rado dočekali vojne orkestre uključujući i srpski vojni orkestar iz Niša koji će nastupiti u maršu mira 9. maja2, kažu u ukrajinskoj ambasadi.

Iz ambasade su dodali i da je srpski šef diplomatije Ivica Dačić telefonom razgovarao sa ukrajinskim ministrom spoljnih poslova Pavlom Klimkinom o poseti Ukrajini. "Razgovor je protekao u prijateljskoj atmosferi i dogovoreno je da gospodin Dačić poseti Ukrajinu u junu kao predsedavajući OEBS-om", kažu u Ambasadi Ukrajine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija