Premijer Albanije se izvinio zbog kamenovanja autobusa

Edi Rama, premijer Albanije, se tokom razgovora sa ministrom obrazovanja Srđanom Verbićem, koji će prisustvovati utakmici, izvinio Srbima zbog kamenovanja autobusa sa reprezentacijom Srbije, apelujući da pobedi pristojnost.
Edi Rama, premijer Albanije, se tokom razgovora sa ministrom obrazovanja Srđanom Verbićem, koji će prisustvovati utakmici, izvinio Srbima zbog kamenovanja autobusa sa reprezentacijom Srbije, apelujući da pobedi pristojnost.

 

"Poznato vam je da na utakmicama i komšije pokušavaju jedan drugome oči da povade, ali je važno da Albanija pobedi. Ministar (Verbić) će reći da Srbija pobedi, ali je najvažnije da pobedi pristojnost koju zajedno predstavljamo", rekao je Rama.

Izrazivši žaljenje što je, kako je rekao, jedan mladić od 14-15 godina gađao kamenom autobus srpske reprezentacije, Rama je rekao da je to dokaz koliko još mora da se uradi s obzirom na to da "stara generacija nosi u sebi mržnju prema promenama i dovodi snove novog sveta u opasnost od nacionalizma i duha mržnje, a isključivost je uvek prisutna".

Identifikovan napadač na autobus fudbalera Srbije

Albaniski mediji tvrde da je priveden 14-godišnji tinejdžer koji je kamenom razbio prozor autobusa kojim su srpski fudbaleri išli od aerodroma do hotela "Šeraton" u Tirani.

Kako navode iz albanske policije, reč je o četrnaestogodišnjaku inicijala M.K.

MUP Albanije potvrdio je juče da je sve spremno kako bi se susret "visokog rizika" odigrao bez ikakvih delovanja van terena, koji bi eventualno uticali na tok utakmice. Saopšteno je da će utakmicu obezbeđivati 2.300 pripadnika policije.

Duel u Elbasanu zakazan je za večeras u 20:45 sati, u pretposlednjem kolu grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj naredne godine.

  • Milkica

    08.10.2015 13:53
    Moze on da se izvinjava koliko hoce, jasno je da je ovo bilo organizovano. Nisu u stanju da garantuju bezbednost.
  • 08.10.2015 12:36
    Ne znam sto smo uopste i otisli u tu divljinu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija