Radnici Goše sprečavaju isporuku vagona dok ne legnu pare

Radnici Goše iz Smederevske Palanke okupili su se na Železničkoj stanici u tom gradu kako bi sprečili pokušaj transporta vagona proizvedenih u toj fabrici u slovački Žos.
Radnici su nezadovoljni jer nisu ispunjeni njihovi zahtevi o isplati zarada koje im duguje bivši vlasnik kompanija Žos, kao i redovnih plata.
 
Predsednik štrajkačkog odbora Goše Milan Vujičić rekao je da nije ispunjeno ništa od dogovorenog sa predstavnikom "starog - novog gazde" Nebojšom Jankovićem.
 
Prema njegovim rečima, dogovor je bio da na račun Goše najkasnije jedan sat po isporuci vagona iz fabrike na Železničku stanicu, odakle bi bili transportovani u Slovačku, bude uplaćen dogovoren iznos, ali da to do sada nije urađeno iako su vagoni za transport bili spremni u sredu.
 
"Obavešteni smo da uplata dogovorenog iznosa ne može da bude do sledeće srede", rekao je Vujičić.
 
On kaže da radnici Goše ne žele da blokiraju rad železničke stanice već samo da spreče odlazak vagona dok ne stigne uplata njihovih zarada. Dodao je da zaposleni u Goši do sada "50 puta prevareni".
 
Radnici Goše bili su u štrajku od početka marta do sredine maja ove godine zbog neisplaćenih zarada, nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica. Bivši vlasnik Goše, slovački Žos Trnava, prodao je krajem marta fabriku kiparskoj kompaniji Lisnart za 4,2 miliona evra, ali radnici veruju da je reč o "poslovnoj akrobaciji" i da je fabrika i dalje u vlasništu istih ljudi.
  • Joca

    10.06.2017 13:28
    Vladavina SGS-a
    Vremena se promenila,politika je uspela da razbije radnicko jedinstvo jer je to jedina sila koja moze da je srusi.Zato sada vlada "SGS", u prevodu svako gleda svoja posla. podrske vise nema a kako stvari stoje nece je ni biti.
  • Pićuka

    09.06.2017 16:03
    Da li ima nekog da ih podrži. Recimo sindikati, radnici železare iz Smedereva itd. Jadna je ova Srbija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.