Ruski mediji: Brnabić udaljava Srbiju od Moskve

Predsednik Aleksandar Vučić predložio je Anu Brnabić za premijera, što je prvi put u istoriji Srbije da premijer bude žena i to sa netradicionalnom seksualnom orijentacijom, ocenjuju moskovski mediji.
Vladin list Rosijska gazeta piše da je ta kandidatura u "toj konzervativnoj zemlji i celom balkanskom regionu izazvala nejednoznačnu reakciju". 
 
"Pored toga, taj predlog, po ocenama opozicije, pokazuje da predsednik izdaje nacionalne interese u korist zapadnih patrona", dodao je list. 
 
Ren TV navodi da "politički posmatrači smatraju da će ovo imenovanje približiti Beograd sa ostalom Evropom i udaljiti je od Moskve". "Brnabić ima reputaciju prozapadnog političara, a pri tom nije član vladajuće partije", navodi RIA Novosti.
 
"Prvi put u istoriji srpske države žena može da stane na čelo Vlade", piše agencija Regnum. 
 
Liberalna Nova gazeta prenela je da je "posebnu pikantnost" njenoj kandidaturi daje to što se otvoreno izjašanjava kao "pripadnica netradicionalne seksualne orijentacije". "U Srbiji i na Balkanu, većina stanovništva se s neodobravanjem odnosi prema predstavnicima LGBT zajednice", dodaje list.
  • Moša

    17.06.2017 19:19
    Pametnija je od svih SNS dhupelizaca i poltrona zajedno.
  • Perica

    17.06.2017 09:45
    ######
    A,to što govori i "РУСКИ" i to VAM možda SMETA!?
    Jer će svama na РУСКОМ razgovarati!
  • Marko

    16.06.2017 23:50
    Netradicionalno a postoji od kada i čovek, a i pre. Glupaci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.