Radnici Goše najavljuju protest ispred zgrade vlade u Beogradu

Radnici Fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke nastavljaju štrajk započet 27. marta u krugu fabrike, ali najavaljuju i proteste ispred zgrade vlade u Beogradu.
"Ako se ništa ne promeni, ove ili sledeće sedmice idemo pred vladu, jer je očigledno da ovaj slučaj ne želi da reši. I premijerka Ana Brnabić je rekla da je ugovoren sastanak sa Slovacima, ali nemamo nikakve informacije o tome", rekao je predsednik štrajkačkog odbora Milan Vujičić.
 
On je ocenio da i država Srbija snosi veliki deo krivice za težak položaj Goše i zaposlenih, navodeći da je neverovatno "da državni organi tako dugo tolerišu nezakonito ponašanje stranog vlasnika".
 
"Kako je moguće da neko državi ne plaća porez i doprinose pet i po godina, a plate radnicima tri godine, a da državni organi ne reaguju", upitao je Vujičić.
 
Prema njegovim rečima, predstavnici štrajkačkog odbora ponudili su direktoru da radnici počnu da rade i da zauzvrat dobiju garancije za tačan datum početka isplate zaostalih plata, ali da nije bilo reakcije na tu ponudu.
 
Radnici Goše štrajkuju zahtevajući isplatu zaostalih zarada, povezivanje radnog staža i overu zdravstvenih knjižica.
  • Njemu

    14.08.2017 16:11
    Ide...
    Čuje se poslednje zvono, a Onaj tamo ne veruje šta mu se sprema...
  • Novosadjan

    14.08.2017 15:36
    Da su otisli kuci svi do jednog kad je prva plata zakasnila ovog ne bi bilo ovako sikter

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija