Od Mađarske 274.000 evra za prevenciju od poplava

Ambasador Mađarske Atila Pinter prisustvovao je danas, na crpnoj stanici "Stari Fenek", postavljanju poslednje od osam pumpi za prevenciju od poplava iz donacije Mađarske.
Od Mađarske 274.000 evra za prevenciju od poplava
Foto: Pixabay
Vlada Mađarske donirala je Vladi Srbije 274.000 evra za kupovinu osam pumpi za prevenciju (šest mobilnih i dve stabilne pumpe). Pinter je istakao da su međunarodna razvojna saradnja i humanitarna pomoć važna komponenta mađarske spoljne politike i spoljnih odnosa, posebno u oblasti borbe protiv negativnih efekata klimatskih promena.
 
- Od osam pumpi kupljenih iz donacije koju je pružila Mađarska, pet mobilnih pumpi je već poslato u gradove kao što su Šabac, Smederevska Palanka, Požarevac i Kraljevo, gde će pomoći da, opštine najteže pogođene poplavama 2014. godine, u buduće raspolažu adekvatnom zaštitom od poplava - istakao je Atila Pinter.
 
Pomoćnik direktora Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Neda Maletić naglasila je važnost mađarske donacije u prevenciji od budućih poplava i izrazila zahvalnost mađarskoj vladi i narodu na nesebičnoj pomoći.
 
Maletić je istakla da u ovom trenutku širom Srbije Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima realizuje projekte prevencije u ukupnoj vrednosti od 70 miliona evra u oblasti vodoprivrede i unapređenja objekata za zaštitu od poplava.
 
Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša rekao je da je zahvaljujući mađarskoj donaciji, ali i sredstvima Vlade Republike Srbije uloženim u prevenciju od poplava opština Surčin danas bezbednija nego što je bila pre, navodi se u saopšetnju iz Vlade Srbije.
  • Kik

    11.12.2017 19:27
    Jos jedan like za Orbana!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija