Danas izbori u Pećincima, Mionici, Negotinu, Preševu i Kostolcu

U Pećincima, Mionici, Negotinu, Preševu i Kostolcu danas će biti održani lokalni izbori.
Danas izbori u Pećincima, Mionici, Negotinu, Preševu i Kostolcu
Foto: 021
Pravo glasa u svih pet opština ima 117.162 birača, koji će moći da glasaju od sedam do 20 sati.
 
U Pećincima će 15.996 birača moći da iskoriste svoje biračko pravo na 30 biračkih mesta, a za ulazak u lokalni parlament nadmetaće se šest izbornih lista i to: izborna lista "Aleksandar Vučić-SNS-SPS-Ivica Dačić", "LDP - Borisav Kostić", "SRS - Dr Vojislav Šešelj", "Dostojanstveno, bez straha - Bata Marković-DS i LSV", "Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma" i izborna lista "Za Pećince bez korupcije".
 
Na izborima u Mionici učestvuju četiri liste - prva na glasačkom listiću je lista SNS, druga DS, treća koalicija SPS-JS-SRS, a četvrta mestu je PUPS. U Mionici će biti otvoreno 38 biračkih mesta, a pravo glasa u toj opštini ima 11.464 birača.
 
I u Negotinu, čiji lokalni parlament ima ukupno 45 odbornika, za ulazak u lokalnu skupštinu takmičiće se četiri izborne liste, a danas će biti otvorena 72 biračka mesta u toj opštini. Pravo glasa u Negotinu ima ukupno 39.431 birača, a na lokalnim izborima nadmetaće se izborne liste "Aleksandar Vučić-SNS-SPS-Ivica Dačić", "Demokratska stranka - prim Dr Momir Petkovic Moma", "Ujedinjena seljačka stranka - Dragoslav Cvetković" i izborna lista "Negotin bez korupcije" čiji je podnosilac istoimena grupa građana.
 
Na lokalnim izborima u Preševu učestvuje osam izbornih lista, od kojih su sedam liste albanskih partija i grupa građana, dok se na jednoj listi okupilo šest srpskih političkih partija i to - SNS, SPS, Pokret socijalista, Jedinstvena Srbija, PUPS i SRS i to na listi koja se zove "Aleksandar Vučić - za Srbiju jedinstveno". U Preševu će biti otvoreno 38 biračkih mesta na kojima će biračko pravo moći da iskoristi ukupno 38.751 birač.
 
Na izborima u Preševu nadmetaće se izborne liste: "Alternativa za promene", "Demokratska partija Albanaca - Ragmi Mustafa", "Demokratska unija Albanaca - Naser Aziri", Grupa građana "Reforma za promene Demokratske partije Albanaca - Sami Saljihu", "Partija za demokratsko delovanje - Adita Sinani", "Demokratska unija doline - Skender Destani", "Aleksandar Vučić - Za Srbiju jedinstveno" i izborna lista "Demokratska partija - Dželal Memeti".
 
U Kostolcu će biti otvoreno 11 biračkih mesta na kojima će moći da glasa ukupno 11.520 birača. Na izborima u toj opštini takmičiće se pet izbornih lista: "Aleksandar Vučić-SNS-SPS-Ivica Dačić", "DS - Aleksandar Popov", "Milan Krkobabić, PUPS - SRS, Dr Vojislav Šešelj", Grupa građana "Iskorak - dr Zvonko Blagojević - Žarko Debeljački" i izborna lista "Srpski pokret Dveri".
 
Biračka mesta su otvorena u 7 časova, a biće zatvorena u 20 časova.
  • mala

    24.12.2017 15:33
    mala
    Cela Srbija danas pomno prati izbore..
  • Mile

    24.12.2017 11:07
    izbori
    Samo da ne bude podvala o neregularnosti.
  • Dunjica

    24.12.2017 08:34
    dunja_s@yahoo.com
    Čvrsta pobeda SNS-a !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija