Srbija nabavlja nove helikoptere od Rusije

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je na sastanku sa ministrom odbrane Rusije Sergejem Šojguom započeo razgovore o nabavci novog naoružanja od Rusije, četiri "Mi–17" transportna helikoptera i četiri "Mi-35" borbena helikoptera, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.
"Nastavljamo vojno-tehničku saradnju daljim opremanjem i modernizacijom MiG-ova 29, zatim tenkova 'T-72' i borbenih vozila pešadije, kao i odredjenih tipova protivvazdušnog naoružanja. Naoružana Srbija je miroljubiva Srbija i garant mira na Balkanu", kazao je Vulin.
 
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu je rekao da su sastanci s ministrom odbrane Srbije "postali već tradicionalni".
 
"Rado se sećam svečane proslave 73. godišnjice oslobodjenja Beograda. To je bio važan dogadjaj za mene i još jedna potvrda bratskih odnosa izmedju naših zemalja", kazao je Šojgu.
  • Plato

    04.04.2018 10:56
    @ ex chapman
    Za greške u tekstu: Srpski mi jeste maternji, mada ga nisam dugo govorio. Nisam bio svestan da se toliko primećuje. A plus android čini svoje.

    Ako kupe Mi-24 umesto Mi-35 i to lažno predstave, onda je to obmana. Mada ne vidim razlog zašto bi ti neko radio, zato što se takve stvari brzo razotkriju.

    A što se tiče oklopnih vozila, sa moje tačke gledišta bila bi loša odluka i nelogično kupiti strane, pored domaćih proizvoda.

  • ex chapman

    04.04.2018 10:19
    @Plato
    Srbin li si bratko? imaš toliko grešaka u tekstu da bi se mogle oprostiti samo nekom kome srpski nije maternji. a Mi-35 je zaista sjajna vest: kupiće 4 Mi-24 koji neupućenoj javnosti izgleda potpuno isto, samo što će ga platiti "od prilike" duplo manje. a razlika - tetki Vulinove žene u džep! i niko neće primetiti razliku - sve dok se prvi od "novih" helikoptera ne sruši!
    a što se Lazara tiče - pa zar nisi pročitao da Vulin namerava da BVP kupi od Rusa umesto od domaćih proizvođača?
  • Futog

    04.04.2018 10:14
    Www
    Zabava za nepismen narod! Sa kim bi mi to ratovali?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija