Bivši radnici tužili "Staklaru" zbog otkaza na Fejsbuku

Tužbe za povratak na posao, koji su izgubili 23. septembra 2017, podnelo je Osnovnom sudu u Paraćinu 129 radnika Srpske fabrike stakla.
Bivši radnici tužili "Staklaru" zbog otkaza na Fejsbuku
Foto: 021.rs
"Ročišta po ovim predmetima su zakazana. Prvih 20 će se održati 31. maja, a sva ostala tokom juna", rekla je predstavnica za medije Osnovnog suda u Paraćinu Tanja Lazić Simić. 
 
Posle stačaja, koji je uveo Privredni sud u Kragujevcu, ukupno 235 radnika "Staklare" je dobilo otkaz, o čemu su bili informisani preko društvenih mreža. Od tada sebe nazivaju i nastupaju pod nazivom "Otpušteni preko fejsa". 
 
Oni tvrde da je više radnika podnelo tužbe, najmanje 200, "ali su ih, izgleda, pravni zastupnici - advokati zaboravili da predaju". 
 
Uvođenje stečaja u SFS, tražila je firma "Veksilum" iz Čačka, koja je navodno otkupila dug fabrike od 47 miliona evra prema bivšem vlasniku "Glas industri" iz Bugarske. Rešenja o stečaju Privrednog suda u Kragujevcu, zbog nedostaka valjanih dokaza, dva puta je obarao i vraćao na ponovno ročište Apelacioni privredni sud u Beogradu. Privredni sud u Kragujevcu, ponovo danas, odlučuje o stečaju u "Staklari", rekli su radnici.
  • I onda?

    22.05.2018 16:02
    Ako ih vrate na posao, ko će to da plati? Ako plaća država, to znači da će da plate ostali gradjani preko poreza....
    Uostalom, ako su otpušteni, neka za ubuduće traže sebi drugi posao, to bi bilo najpoštenije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Evropa danas slavi Dan pobede nad fašizmom

U Evropi se danas, 8. maja obeležava Dan pobede nad fašizmom u znak sećanja na dan kada je 1945. stupila na snagu bezuslovna kapitulacija Nemačke u Drugom svetskom ratu.