Uhapšen državljanin Srbije zbog prevare sa bitkoinima

Državljanin Srbije koji se smatra prevarantom međunarodnih razmera uhapšen je u Francuskoj, saopštili su izvori bliski pravosudnim organima.
Uhapšen državljanin Srbije zbog prevare sa bitkoinima
Foto: 021.rs
Kako su naveli, on je uhapšen nakon što je pokušao da jednom južnokorejskom državljaninu u zamenu za dva miliona evra u bitkoinu da falsifikovane novčanice.
 
Srpski državljanin čiji identitet nije saopšten, saslušan je u sudu u Nici i protiv njega je podignuta optužnica za prevaru u organizovanoj bandi, rekao je Frans presu njegov advokat Žerar Budu, i dodao da je njegov klijent u pritvoru dok se za njegovim saučesnikom još traga. On je uhapšen 13. avgusta u jednom luksuznom hotelu u Kanu, gde je boravio neko vreme i živeo na visokoj nozi, vozeći luksuzni automobil i sa ručnim satom od oko 100.000 evra. 
 
Žrtva je južnokorejski preduzetnik, vlasnik jedne kompanije bitkoina, sa sedištem u Singapuru. On je podneo žalbu 30. jula nakon što je primetio da je dobio fasifikovane novčanice od 500 evra. Preduzetnika su pre transakcije vrbovali muškarci, predstavljajući se kao investitori i nagovarali ga da uđe u posao vredan više od 500.000 evra.
  • Zato

    20.08.2018 11:24
    @milos verinov
    I nama je VEOMA drago da si opisao jel nem je pun ***ac tih da komsiji crkne krava i tih nesposobni da naprave novac za pristojan zivot u ovoj državi.
  • Milos Verinov

    20.08.2018 10:03
    Ibasrka 432
    Srpska posla poznata po svetu. Hvala bogu da sam otisao iz te Serbendije. Fuj gadite mi se svi ovakvi. Pazi seljota luksuzan auto pa da seljo kupio sat i Audi crni jel crni dajte mi to recite majke vam? hahahaha seljacka posla
  • Петровград

    19.08.2018 22:15
    Хоћете ли објавити макар једну позитивну вест о српским држављанима? Или је циљ дехуманизовање (лопови, неотесани, убице, силоватељи, итд)?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija